"Kēkss tiek gatavots uz jogurta un augļu bāzes, tādēļ tam ir patīkami viegla tekstūra un svaiga garša. Rezultāts ir ļoti aromātisks un citrusīgs – ņammīgs, bet nav trekns. To var apēst daudz, daudz, pa gabaliņam vien. Ja pie rokas ir tasīte melnās tējas, jūsu priekšā atvērsies vārti uz septītajām debesīm. Es izmantoju silikona cepamtrauku, taču var izmantot jebkuru kēksa formu. Lielveikalos ir pieejami gan sarkanie, gan dzeltenie greipfrūti. Sarkanie būs rūgtenāki, bet dzeltenie – ar izteiktāku skābumu. Ja jums greipfrūta garša un rūgtums nav pārāk tīkami, izmantojiet citronus vai apelsīnus - arī ar tiem kēkss būs brīnišķīgs," recepti iesaka "Facebook" lapas "Virtuvē ar Unu" saimniece Una Oļševska.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

350 gmilti250 gbezpiedevu jogurts240 gcukurs4 olas120 mlaugu eļļa ar neitrālu garšu1 vidēji liels greipfrūts2 TKcepamais pulveris0.5 TKrupjā sāls1 paciņa vaniļas cukura pēc garšascukurs sīrupam

Sagatavošana

1

Vienā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli. Otrā bļodā ar mikseri sakuļ olas ar cukuru, vaniļas cukuru, tad pievieno jogurtu un greipfrūta miziņu un visu sakuļ.

2

Jogurta un olu masai pakāpeniski pievieno miltu maisījumu, bet prātīgi ar mikseri sakuļot, lai neveidojas kunkuļi. Ilgi kult arī nevajag, lai mīkla nekļūtu sīksta.

3

Beigās mīklai pievieno pakāpeniski eļļu un rūpīgi ar koka karoti izmaisa, lai mīkla būtu viendabīga.

4

Lej cepamajā formā un cep līdz 170 *C iepriekš sakarsētā krāsnī 50 minūtes.

5

Pārbauda ar koka iesmiņu vai kēkss viducī ir izcepies. Atdzesē formā 10 minūtes.

6
7

Pa to laiku izspiež no greipfrūta sulu, lej mazā katliņā, pievieno tai divas ēdamkarotes cukura (var likt arī vairāk, tas ir garšas jautājums) un uz lēnas uguns karsē, līdz cukurs izkusis. Sīrupu mazliet atdzesē.

8

Izņem kēksu no formas un novieto uz koka dēlīša. Kēksam lej ar karoti virsū sīrupu – pa pilītei, lai nelīst nost un paspēj iesūkties. Tā samitrina visu kēksa virspusi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!