Griķu medū karamelizētas griķu nūdeles ar kazas siera saldējumu un tumšā alus mērci
Foto: Michael Mintskovsky
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g Griķu nūdeles
Griķu nūdeles
50 g
50 g Griķu medus
Griķu medus
80 g
80 g Brūkleņu ievārījums
Brūkleņu ievārījums
Saldējumam
2 gab.
2 gab. Olu dzeltenumi
Olu dzeltenumi
100 g
100 g cukurs
cukurs
70 ml
70 ml Piens
Piens
65 g
65 g Kazas siers
Kazas siers
250 g
250 g Saldais krējums
Saldais krējums
50 g
50 g Cukura sīrups
Cukura sīrups
Mērcei
150 ml
150 ml Lielvārdes Tumšais alus
Lielvārdes Tumšais alus
2 gab.
2 gab. Olu dzeltenumi
Olu dzeltenumi
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas Vaniļas cukurs
Vaniļas cukurs
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Saldējums
  • Pasaules Virtuve
  • "FABRIKAS RESTORĀNS" šefpavāres Aigas Zvejnieces gardais, otrajam Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saietam sagatavotais saldais meistardarbs. Lieliskas idejas, kuras vērts aizņemties un ļaut vaļu improvizācijai.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Samaisa olu dzeltenumus ar cukuru. Uzvāra pienu, tam pievieno kazas sieru, un olu masu.

    Masu liek ūdens peldē un maisa. Kad tā sabiezē, masu atdzesē, pievieno saldo krējumu, sīrupu, liek saldējuma mašīnā (mājas apstākļos saldētavā) un gatavo, līdz iegūst saldējumu.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem.

    Uzvāra griķu nūdeles, nokāš, atdzesē, pievieno griķu medu. Tad masu ieklāj mafinu formās, veidojot groziņus un liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.

    Sajauc alu ar olu dzeltenumiem, vanilīnu un cukuru pēc gaumes, liek ūdens peldē un puto, līdz izveidojas gaisīga masa.

    Liek uz šķīvja nūdeļu groziņu, tājā iepilda brūkleņu ievārījumu, uzliek saldējumu un izdekorē ar gaisīgo alus mērci.

    Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

    Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta otro kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar griķu medu un "Lielvārdes" alu.

    Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form