Griķu pārslu putra ar karamelizētiem banāniem, mandeļu sviestu un šokolādi
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
0.5 glāze
0.5 glāze griķu pārslas
griķu pārslas
0.5 glāze
0.5 glāze rīsu-mandeļu piens
rīsu-mandeļu piens
1
1 banāns
banāns
1 sauja
1 sauja mellenes
mellenes
2 ĒK
2 ĒK tumšās šokolādes skaidiņas
tumšās šokolādes skaidiņas
2 ĒK
2 ĒK mandeļu vai kokosriekstu sviests
mandeļu vai kokosriekstu sviests
1 sauja
1 sauja mandeļu skaidiņas
mandeļu skaidiņas
2-3 šķipsnas
2-3 šķipsnas kaltētas zemenes
kaltētas zemenes
1 ĒK
1 ĒK medus
medus
0.5 ĒK
0.5 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Brokastis
  • Launags
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Putras un biezputras
  • Pasaules Virtuve
  • 10. oktobrī visā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā Putras diena. Lai dažādotu putras baudīšanas iespējas, kulinārijas bloga "Upene.lv" autore Annija Mihelsone un "Dobeles dzirnavnieks" piedāvā recepti gardai un veselīgai griķu pārslu putrai ar karamelizētiem banāniem, mandeļu sviestu un šokolādi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā liek vārīties rīsu-mandeļu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.

    Nomizo banānu, sagriež to gareniski uz pusēm, apsmērē no abām pusēm ar medu un pārber ar cukuru. Liek uz pannas un karamelizē, līdz tas kļuvis brūngans un mīksts.

    Putru liek bļodā, virs tās izkārto banānu un uzliek mandeļu sviestu. Pārber ar mellenēm, šokolādes un mandeļu skaidiņām un kaltētām zemenēm.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form