Griķu plācenīši – garda recepte dienām, kad negribas pārāk tērēties
Foto: DELFI
3.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g griķi
griķi
2 gab.
2 gab. burkāni
burkāni
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 gab.
2 gab. olas
olas
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
 
skābais krējums pasniegšanai
skābais krējums pasniegšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu pankūkas un plācenīši
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Nezināju, ka spēju apēst kaut ko ar griķiem un nodomāt: tik garšīgi!" Lūk, kāda atsauksme! Tādi ir šie plācenīši. Recepte noderēs gan tiem, kam garšo griķi, gan studentiem virtuvē, gan visiem, kuri vēlas par pārtiku izdot mazāk, bet joprojām ēst veselīgi un garšīgi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Griķus novāra atbilstoši instrukcijai, vai lieliski derēs no vakardienas pāri palikušie (šos gan tad ņem par gramiem 50 vairāk).

    Atdzisušus griķus sastampā ar kartupeļu stampu. Var arī samalt ar gaļas mašīnu.

    Burkānus sarīvē uz smalkās rīves. Sīpolu, ķiploku smalki sakapā.

    Uz pannas eļļā vispirms viegli apcep sīpolu, tad pievieno ķiploku un burkānus. Visu maisot pacep 3-5 minūtes, atdzesē.

    Griķiem pievieno miltus, olas, garšvielas un apceptos dārzeņus, kārtīgi samīca tādu kā kotlešu masu.

    Veido plācenīšus. Ja jūt ka forma neveidojas un plācenis neturas kopā, pievieno vēl nedaudz miltu.

    Karstā eļļā apcep plācenīšus uz pannas 2-3 minūtes no katras puses, tad pārliek uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī 180° vēl 15 minūtes. Pasniedz siltus vai aukstus ar krējumu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form