Grilēta liellopa fileja ar marinētu melleņu salātiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g mellenes
mellenes
60 ml
60 ml cukurs
cukurs
80 ml
80 ml baltvīna etiķis
baltvīna etiķis
80 ml
80 ml citronu sula
citronu sula
1
1 lauru lapa
lauru lapa
3
3 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
30 ml
30 ml olīveļļa
olīveļļa
500 g
500 g liellopa fileja
liellopa fileja
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
4
4 sīpolloki
sīpolloki
1
1 iepakojums lapu salāti (jaukti)
iepakojums lapu salāti (jaukti)
1
1 citrona rīvēta miziņa
citrona rīvēta miziņa
  • Augļu un ogu salāti
  • Gaļas ēdieni
  • Gaļas salāti
  • Gaļas uzkodas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Izsmalcināta, vasarīga uzkoda, kas greznos tavu galdu un dos garšas baudījumu. Plānas, viegli apceptas filejas šķēles ar zaļajiem salātiem un marinētām mellenēm. Vienkārši pagatavojama, tikai jādod laiks mellenēm iemarinēties un ceptajai gaļai sastingt saldētavā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liellopa fileju vispirms cep uz pannas, bet pēc tam atdzesē un liek saldētavā uz apmēram 3 stundām. Tādējādi gaļas šķēles ar asu nazi varēs sagriezt ļoti plānas.

    Marinē mellenes: nelielā katliņā samaisi cukuru ar baltvīna etiķi un citronu sulu, pievieno lauru lapu, smaržīgos piparus. Karsē virs nelielas uguns, kamēr cukurs ir izkusis. Pagriez uguni lielāku un uzvāri marinādi. Karstu pārlej pāri mellenām un ļauj tām atdzist. Šādi marinētas mellenes var glabāt ledusskapī vairākas dienas.

    Ierīvē fileju ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem, apvārta eļļā un liek uz karstas grila pannas, apcepu gaļu no visām pusēm brūnu. Ļauj gaļai atdzist, cieši ietin pārtikas plēvē un liek saldētavā uz vismaz 3 stundām.

    Lokus sagriež garos, smalkos pavedienos, iemērc aukstā ūdeni, lai tie sagrieztos lokās.

    Izņem gaļu no saldētavas un ar asu nazi sagriež plānās šķēlēs vai stērbelītēs.

    Uz salātu šķīvja kārto salātus, tiem pa virsu gulda sagriezto gaļu, grezno ar mellenēm un loku lokām. Viegli apkaisa ar sāli un melnajiem pipariem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form