Grilēta vistas fileja ar garšaugu sviestu un saldo kartupeļu šķēlēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
1 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 vistas fileja
vistas fileja
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas timiāns
timiāns
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
1
1 neliels saldais kartupelis, sagriezts plānās šķēlītēs (apmēram 90 g)
neliels saldais kartupelis, sagriezts plānās šķēlītēs (apmēram 90 g)
100 g
100 g brokoļi un pākšu pupiņas
brokoļi un pākšu pupiņas
Mērcei:
1
1 neliela ķiploka daiviņa
neliela ķiploka daiviņa
1 TK
1 TK svaigs timiāns
svaigs timiāns
1 ĒK
1 ĒK svaigi pētersīļi
svaigi pētersīļi
 
sula un rīvēta miziņa no puscitrona
sula un rīvēta miziņa no puscitrona
 
paliels mīksta sviesta pikucis
paliels mīksta sviesta pikucis
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ātri pagatavojama vakariņu vai pusdienu recepte, kas ļauj pieradināt savas garšas kārpiņas pie pagaidām vēl visai svešā dārzeņa - saldā kartupeļa.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistas fileju šķērsām pārgriež uz pusēm, iegūstot divas gaļas šķēles. Pārsedz ar pārtikas plēvi un ar gaļas āmuriņu izklapē vienmērīgā biezumā (ne pārāk plāni).

    Pārziež filejas šķēles ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem, kā arī timiānu.

    Uzkarsē grilpannu un apcep gaļu no abām pusēm (aptuveni 3-4 minūtes), līdz gatava. Gaļu atliek malā un pārsedz ar foliju (lai neatdzistu).

    Saldo kartupeļu šķēlītes pārsmērē ar atlikušo eļļu un cep grila pannā, līdz gatavas - aptuveni 5 minutes.

    Kamēr cepas kartupeļi, tvaicē dārzeņus, kā arī gatavo mērci - kapātus zaļumus un saspiestu ķiploka daiviņu samaisa ar sviestu.

    Saldo kartupeļu šķēlītes liek siltos porciju šķīvjos, pāri kārto tvaicētus brokoļus un pākšu pupiņas. Dārzeņus nosedz ar grilēto vistas krūtiņu, kurai virsū liek zaļumu sviestu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form