Grilēta zivs citrusaugļu glazūrā
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg zivs pēc izvēles
zivs pēc izvēles
2 gab.
2 gab. apelsīni
apelsīni
2 gab.
2 gab. citroni
citroni
1 gab.
1 gab. citronzāles stiebriņš
citronzāles stiebriņš
300 ml
300 ml ūdens
ūdens
100 g
100 g cukurs
cukurs
40 g
40 g ingvers
ingvers
10 g
10 g vidēji ass, svaigs čili
vidēji ass, svaigs čili
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Šašliks un citi grila ēdieni
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Šajā receptē uzsvars ir uz smeķīgo glazūru, kuru pasniegt ar jebkuru zivi pēc patikas. Te iederēsies gan lasis, gan forele, jūras karūsa, asaris un pat garneles un jūras ķemmītes, kas kopējai garšas buķetei piešķirs vēl nebijušu akcentu. Recepti iesaka "Barbora" eksperts, šefpavārs Dzintars Kristovskis.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Visiem citrusaugļiem ar dārzeņu mizotāju nodala mizu, tā, lai netiek skarta baltā daļa, un izspiež sulu.

    Sasmalcina ingveru, citronzāli un čili.

    Katliņā liek mizas un sasmalcināto masu kopā ar citrusu sulu, ūdeni un cukuru.

    Vāra līdz sīrupa konsistencei uz vidējas liesmas. Kad tas gatavs, nokāš caur sietu.

    Pāri palikušos augļu griezumus var izmantot atkārtoti tējai.

    Ja izmanto veselu zivi, tā ir jāattīra no zvīņām un žaunām, un ādā izdara iegriezumus, ja fileju – to vienkārši pārlej ar glazūru.

    Zivi grilē, līdz gatava un ik pa minūtei apsmērē ar glazūru.

    Aromātiskā zivs tā labi saderēs ar svaigiem salātiem vai grilētiem dārzeņiem, taču uz tās var uzlikt arī apgrauzdētus zemesriekstus, smalki sagrieztus lociņus, čili piparus, svaigas piparmētras, baziliku vai svaigu koriandru, kā arī laima daiviņas papildu pikantumam.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form