Foto: Publicitātes foto
Iedvesmotam un jaunu garšu piepildītam sezonas sākumam, grilēšanas entuziasts un pārliecināts āra cepšanas fans ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi Ingars Rudzītis sadarbībā ar "Lidl" piedāvā pārbaudītu dārzā gatavota ēdiena recepti.
35Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 gab.foreles olīveļļa100 gsviests4 ĒKfranču sinepes0.5 TKmedus2 ĒKsasmalcināts rozmarīns0.5 gcitrona miziņa500 gvārīti vai tvaicēti kartupeļi1 gab.burciņa bazilika pesto

Sagatavošana

1

Sajauc sviestu ar sinepēm, medu, sasmalcinātu rozmarīnu un sarīvēto citrona miziņu. Noliec malā, lai ievelkas.

2

Rūpīgi nomazgā foreles un nosusini tās ar papīra dvieli. Viegli pārgriez zivju ādu sānos, un pēc tam ierīvē ar olīveļļu.

3

Liec foreles grilēties un ik pēc pāris minūtēm apgriez uz otriem sāniem, katru reizi apsmērējot ar sinepju sviesta masu. Grilē, līdz zivs āda no visām pusēm ir viegli brūna, apmēram 6-8 minūtes.

4

Ieteikums: ērtāk būs, ja zivis liksi grilēties režģītī, kas ļaus tās vieglāk apgriezt un novērsīs risku, ka mīkstā zivs saplīst.

5

Kartupeļus sagriez biezās šķēlēs vai uz pusēm, ja kartupeļi ir mazi. Bļodā aplej un samaisi tos ar olīveļļu, tad liec uz grila un cep līdz zeltaini brūnai krāsai. Pēc tam bagātīgi samaisi kartupeļus ar pesto un pasniedz kopā ar grilētajām forelēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!