Grilēts siers ar svaigajiem fenheļa salātiem un apelsīnu kuskusu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g kuskuss
kuskuss
150 ml
150 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
 
svaigi spiesta sula no 1 apelsīna
svaigi spiesta sula no 1 apelsīna
250 g
250 g šķēlēs sagriezts halumi siers
šķēlēs sagriezts halumi siers
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1
1 fenheļa sakne
fenheļa sakne
pēc garšas
pēc garšas sagriezti sīpolloki
sagriezti sīpolloki
1
1 liels, rīvēts burkāns
liels, rīvēts burkāns
50 g
50 g granātābolu sēklas
granātābolu sēklas
 
lobītas pistācijas
lobītas pistācijas
 
svaigo salātu maisījums (derēs spināti, rukola, ledus salāti u.c.)
svaigo salātu maisījums (derēs spināti, rukola, ledus salāti u.c.)
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Citi ēdieni
  • Dažādi salāti
  • Karstie salāti
  • Makaronu salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Veģetārieši noteikti nespēj iedomāties savu ēdienkarti bez siera, jo tas maltītēm piešķir sātīgumu un patīkamu sāļumu, tāpēc šī recepte būs labs papildinājums ikdienas maltītēm. Grilēts halumi siers kombinācijā ar svaigajiem dārzeņiem rada lieliski sabalansētu garšu buķeti, ko noteikti novērtēs arī veģetāro ēdienu skeptiķi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ieber kuskusu bļodā, pārlej ar karstu buljonu un apelsīna sulu. Apmaisa un ļauj kuskusam ievilkties vismaz piecas minūtes, līdz tas ir uzbriedis.

    Sausā, sakarsētā pannā (var izmantot grilpannu) liek cepties halumi sieru. Apcep pāris minūtes no abām pusēm, līdz siers kļūst zeltaini brūns. Noņem no pannas un liek uz šķīvja atdzesēties.

    Tikmēr sakarsē pannā olīveļļu un apcep sagrieztos sīpollokus un plānās šķēlēs sagrieztu fenheļa sakni.

    Salātu maisījumu liek bļodā, pievieno rīvētu burkānu un, kad atdzisuši sīpolloki un fenhelis, pievieno arī tos.

    Kuskusam pievieno granātābolu sēklas un lobītas pistācijas, visu rūpīgi samaisa. Lai garšu vēl vairāk bagātinātu, var pievienot kuskusam arī kaltētas dzērvenes un žāvētas aprikozes.

    Pasniedz kuskusa salātus ar svaigajiem pavasara dārzeņiem un grilēto sieru. Ja vēlas, salātus var apslacīt ar olīveļļu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form