Foto: Publicitātes foto
Arbūza un brinzas salāti ir viegli un atspirdzinoši, tādēļ uz šķīvja lieliski iederēsies ar tikpat vieglām grilētām garnelēm. Gaļas cienītāji ir aicināti izmēģināt salātus arī savienojumā ar jēru, pīli, paipalu vai vistu. Recepti iesaka Barbora.lv garšas eksperts, pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis, aicinot baudīt vasarīgu maltīti uz terases, mājas pagalmā vai kāda vasarīga izbrauciena noslēgumā pie dabas. Lai sākas piknika un grila sezona jebkuros laika apstākļos!
60Minūtes
22Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
GARNEĻU IESMIŅIEM:500 gsvaigas tīģergarneles bez čaulas200 gbezpiedevu jogurts7 gkūpinātas paprikas pulveris laima sula un miza30 gmedus2 gkumīns3 gmaltas koriandra sēklas5 gmaltas fenheļa sēklas20 gķiploks50 golīveļļa pēc garšassāls SALĀTIEM:400 gkumosa gabalos sagriezts arbūzs bez sēklām100 gplāni sagriezti sarkanie sīpoli150 gKalamata vai citas olīvas pēc izvēles20 gpiparmētras150 mlolīveļļa miza un sula no 1 vidēji liela citrona100 gbrinza pēc garšassāls2 saujaslapu salāti

Sagatavošana

1

Nelielā katliņā viegli uzsilda olīveļļu un izkarsē garšvielas, līdz aromāts kļūst jūtami intensīvs. Ja garšvielas nav maltas, tās kopā ar ķiplokiem samaisa viendabīgā masā, izmantojot piestu.

2

Masai pievieno medu, laima sulu, mizu, sāli un pievieno to jogurtam. Visu kārtīgi samaisa, pārlej svaigajām garnelēm un ļauj marinēties vēsumā pāris stundas.

3

Laika taupīšanas nolūkos garneļu marinādi var sagatavot arī iepriekšējā vakarā. Kad visas garšas savienojušās, garneles liek uz iesmiņiem un grilē 3 - 4 minūtes.

4

Sadrupina sieru un rupji sasmalcina piparmētras.

5

Pagatavo mērci, samaisot olīveļļu, citrona sulu un mizas.

6

Ja mērce ir par skābu, tai var pielikt tējkaroti medus.

7

Salātus samaisa vai arī liek kārtās pēc izvēles.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!