
Arbūza un brinzas salāti ir viegli un atspirdzinoši, tādēļ uz šķīvja lieliski iederēsies ar tikpat vieglām grilētām garnelēm. Gaļas cienītāji ir aicināti izmēģināt salātus arī savienojumā ar jēru, pīli, paipalu vai vistu. Recepti iesaka Barbora.lv garšas eksperts, pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis, aicinot baudīt vasarīgu maltīti uz terases, mājas pagalmā vai kāda vasarīga izbrauciena noslēgumā pie dabas. Lai sākas piknika un grila sezona jebkuros laika apstākļos!
Nelielā katliņā viegli uzsilda olīveļļu un izkarsē garšvielas, līdz aromāts kļūst jūtami intensīvs.
Masai pievieno medu, laima sulu, mizu, sāli un pievieno to jogurtam. Visu kārtīgi samaisa, pārlej svaigajām garnelēm un ļauj marinēties vēsumā pāris stundas.
Laika taupīšanas nolūkos garneļu marinādi var sagatavot arī iepriekšējā vakarā. Kad visas garšas savienojušās, garneles liek uz iesmiņiem un grilē 3 - 4 minūtes.
Sadrupina sieru un rupji sasmalcina piparmētras.
Pagatavo mērci, samaisot olīveļļu, citrona sulu un mizas.
Ja mērce ir par skābu, tai var pielikt tējkaroti medus.
Salātus samaisa vai arī liek kārtās pēc izvēles.
Lai labi garšo!