Grilētu garneļu iesmiņi ar arbūza un brinzas salātiem
Foto: Publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Garneļu iesmiņiem:
500 g
500 g svaigas tīģergarneles bez čaulas
svaigas tīģergarneles bez čaulas
200 g
200 g bezpiedevu jogurts
bezpiedevu jogurts
7 g
7 g kūpinātas paprikas pulveris
kūpinātas paprikas pulveris
 
laima sula un miza
laima sula un miza
30 g
30 g medus
medus
2 g
2 g kumīns
kumīns
3 g
3 g maltas koriandra sēklas
maltas koriandra sēklas
5 g
5 g maltas fenheļa sēklas
maltas fenheļa sēklas
20 g
20 g ķiploks
ķiploks
50 g
50 g olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
Salātiem:
400 g
400 g kumosa gabalos sagriezts arbūzs bez sēklām
kumosa gabalos sagriezts arbūzs bez sēklām
100 g
100 g plāni sagriezti sarkanie sīpoli
plāni sagriezti sarkanie sīpoli
150 g
150 g Kalamata vai citas olīvas pēc izvēles
Kalamata vai citas olīvas pēc izvēles
20 g
20 g piparmētras
piparmētras
150 ml
150 ml olīveļļa
olīveļļa
 
miza un sula no 1 vidēji liela citrona
miza un sula no 1 vidēji liela citrona
100 g
100 g brinza
brinza
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
2 saujas
2 saujas lapu salāti
lapu salāti
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Dārzeņu salāti
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Arbūza un brinzas salāti ir viegli un atspirdzinoši, tādēļ uz šķīvja lieliski iederēsies ar tikpat vieglām grilētām garnelēm. Gaļas cienītāji ir aicināti izmēģināt salātus arī savienojumā ar jēru, pīli, paipalu vai vistu. Recepti iesaka Barbora.lv garšas eksperts, pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis, aicinot baudīt vasarīgu maltīti uz terases, mājas pagalmā vai kāda vasarīga izbrauciena noslēgumā pie dabas. Lai sākas piknika un grila sezona jebkuros laika apstākļos!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nelielā katliņā viegli uzsilda olīveļļu un izkarsē garšvielas, līdz aromāts kļūst jūtami intensīvs.

    Ja garšvielas nav maltas, tās kopā ar ķiplokiem samaisa viendabīgā masā, izmantojot piestu.

    Masai pievieno medu, laima sulu, mizu, sāli un pievieno to jogurtam. Visu kārtīgi samaisa, pārlej svaigajām garnelēm un ļauj marinēties vēsumā pāris stundas.

    Laika taupīšanas nolūkos garneļu marinādi var sagatavot arī iepriekšējā vakarā. Kad visas garšas savienojušās, garneles liek uz iesmiņiem un grilē 3 - 4 minūtes.

    Sadrupina sieru un rupji sasmalcina piparmētras.

    Pagatavo mērci, samaisot olīveļļu, citrona sulu un mizas.

    Ja mērce ir par skābu, tai var pielikt tējkaroti medus.

    Salātus samaisa vai arī liek kārtās pēc izvēles.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form