Grūbu putra jeb 'Pancaks ar cymusu'
Foto: Publicitātes attēli
3.0000 4
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

"Sātīgo putru vāra, ja ēdāju būs vismaz desmit, jo, kaut rezultāts ir varen garšīgs, gatavošanas process ir visai laikietilpīgs," Dagdas novada muzeja "Andrupenes lauku sēta" kulināra mantojuma recepti piedāvā Dagdas Tūrisma informācijas centrs.

Lej katlā ūdeni un vāra. Kad ūdens burbuļo, ieber iepriekš noskalotas, grūbas, noputo, pieber sāli un uz lēnas uguns vāra apmēram stundu.

Tad pieber šķeltos zirņus, atkal stundu vāra uz ļoti lēnas uguns. Jārauga, lai putru nepierauj pie katla dibena, tādēļ, pa laikam apmaisa virumu, domājot labas domas.

Kad putra uzbriedusi, ir laiks pievienot "cymusu". To gatavo, pannā apcepot nomizotus, sasmalcinātus sīpolus un kubiņos sagrieztu žāvētu cūkgaļas krūtiņu. Kad "cymuss" iemaisīts putrā, izslēdz uguni zem katla.

Viss kopā lai zem vāka "draudzējas" vēl apmēram stundu, tad "pancaku ar cymusu" var likt galdā, pievienojot sviestu.

Grūbu putra jeb 'Pancaks ar cymusu'
Foto: Publicitātes attēli

Lai labi garšo!

Tags

Dagda Tradicionālā latviešu virtuve Cepšana Vārīšana Cūkgaļas krūtiņa Grūbas Sāls Sīpoli Sviests Šķeltie zirņi Ūdens Ikdienas maltītei Mārtiņdienas cienasts Ziemassvētku receptes Latviešu nacionālā virtuve Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Putras un biezputras viegli
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form