Foto: Publicitātes attēli
"Sātīgo putru vāra, ja ēdāju būs vismaz desmit, jo, kaut rezultāts ir varen garšīgs, gatavošanas process ir visai laikietilpīgs," Dagdas novada muzeja "Andrupenes lauku sēta" kulināra mantojuma recepti piedāvā Dagdas Tūrisma informācijas centrs.
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
5 lūdens1 kggrūbas300 gšķeltie zirņi pēc garšassāls200 gsīpoli500 gžāvēta cūkgaļas krūtiņa sviests pasniegšanai

Sagatavošana

1

Lej katlā ūdeni un vāra. Kad ūdens burbuļo, ieber iepriekš noskalotas, grūbas, noputo, pieber sāli un uz lēnas uguns vāra apmēram stundu.

2

Tad pieber šķeltos zirņus, atkal stundu vāra uz ļoti lēnas uguns. Jārauga, lai putru nepierauj pie katla dibena, tādēļ, pa laikam apmaisa virumu, domājot labas domas.

3

Kad putra uzbriedusi, ir laiks pievienot "cymusu". To gatavo, pannā apcepot nomizotus, sasmalcinātus sīpolus un kubiņos sagrieztu žāvētu cūkgaļas krūtiņu. Kad "cymuss" iemaisīts putrā, izslēdz uguni zem katla.

4

Viss kopā lai zem vāka "draudzējas" vēl apmēram stundu, tad "pancaku ar cymusu" var likt galdā, pievienojot sviestu.

Foto: Publicitātes attēli

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!