Foto: DELFI
Grūbas ir lētas un ātri piesien dūšu, kas jo īpaši priecē sirdi. Un ja vēl piesviež klāt saujiņu sagrieztu šampinjonu vai atlaidinātu sēņu no saldētavas krājumiem, dzīve ir pavisam skaista. Stūķim pievienojot tā pavairāk ūdens, tiksi pie sātīgas, tumīgas zupiņas.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.puravs200 gsēnes2 saujasgrūbas2 gab.seleriju kāti1 gab.buljona kubiņš1.5 lūdens2 ĒKsviests2 ĒKVusteras mērce2 ĒKsojas mērce

Sagatavošana

1

Purava balto daļu griež ripiņās un katliņā apcep izkausētā sviestā.

2

Pievieno sagrieztus seleriju kātus un sēnes, turpina visu cept.

3

Kamēr dārzeņi un sēnes vēl ir mīksti, pievieno mērces, ūdeni, dārzeņu buljona kubiņu un izmērcētas, noskalotas grūbas.

4

Vāra, līdz grūbas ir gatavas, pēc garšas var pievienot sāli un piparus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!