Grūbu un tomātu salāti
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g grūbas
grūbas
1
1 dārzeņu buljona kubiņš
dārzeņu buljona kubiņš
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1
1 citrona sula
citrona sula
300 g
300 g sarkanie un dzeltenie ķirštomāti
sarkanie un dzeltenie ķirštomāti
1/2
1/2 garais gurķis
garais gurķis
3 ĒK
3 ĒK sakapāti pētersīļi
sakapāti pētersīļi
3 ĒK
3 ĒK sakapātas piparmētras
sakapātas piparmētras
1 ĒK
1 ĒK sakapātas dilles
sakapātas dilles
75 g
75 g valrieksti
valrieksti
75 g
75 g žāvētas dzērvenes
žāvētas dzērvenes
  • Dārzeņu salāti
  • Dažādi salāti
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Lai gan tabulē salātus parasti gatavo no bulgura, kvinojas vai kuskusa, šī variācija būs vēl gardāka, jo pagatavota no latviskajām grūbām. Noderēs kā ikdienas maltītei, tā svētku galdam.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Grūbas noskalo vairākas reizes, līdz ūdens ir tīrs un vairs nav duļķains. Tad grūbas saber katliņā, pārlej ar ūdeni un pievieno buljona kubiņu. Ļauj ūdenim sākt burbuļot un vāra 20 minūtes (ilgāk, ja tā norādīts uz iepakojuma). Kad grūbas gatavas, tās nokāš un atdzesē.

    Pēc tam grūbas saber bļodā, pārlej ar citronu sulu un olīveļļu. Kārtīgi apmaisa.

    Salātiem pievieno sagrieztus tomātus, gurķi, sakapātus zaļumus, riekstus un žāvētās dzērvenes.

    Visu kārtīgi apmaisa un ļauj salātiem kādu brīdi ievilkties.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form