Grūbu un tomātu salāti
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Lai gan tabulē salātus parasti gatavo no bulgura, kvinojas vai kuskusa, šī variācija būs vēl gardāka, jo pagatavota no latviskajām grūbām. Noderēs kā ikdienas maltītei, tā svētku galdam.

Grūbas noskalo vairākas reizes, līdz ūdens ir tīrs un vairs nav duļķains. Tad grūbas saber katliņā, pārlej ar ūdeni un pievieno buljona kubiņu. Ļauj ūdenim sākt burbuļot un vāra 20 minūtes (ilgāk, ja tā norādīts uz iepakojuma). Kad grūbas gatavas, tās nokāš un atdzesē.

Pēc tam grūbas saber bļodā, pārlej ar citronu sulu un olīveļļu. Kārtīgi apmaisa.

Salātiem pievieno sagrieztus tomātus, gurķi, sakapātus zaļumus, riekstus un žāvētās dzērvenes.

Visu kārtīgi apmaisa un ļauj salātiem kādu brīdi ievilkties.

Lai labi garšo!

Comment Form