
Ja neesi izlēmis, kā vēl varētu iekonservēt gurķu ražu, izmēģini šo recepti, ko īpašu padara pikanto ķiploku klātbūtne. Receptes autore iesaka ar ķiploku daudzumu variēt, kā labpatīk, bet, lai burciņas izskatītos glītāk, var gurķiem pievienot kādu paprikas šķēli vai gabaliņos sagrieztus tomātus.
Gurķus nomizo, lai tie labāk sulotos. Vajadzētu izvēlēties gurķus, kas nav pārauguši, garšīgāki būs stingrie, kraukšķīgie gurķi.
Sagriež gurķus šķēlītēs un liek lielā traukā. Pievieno visas sastāvdaļas, samaisa un atstāj uz 5-6 stundām vai vēl labāk, uz visu nakti, ievilkties.
Pilda burkās un sterilizē – puslitra burkām pietiks ar 20 minūtēm, bet lielākas sterilizē ilgāk.
Iesūtīja: Elizabete