Gurķi ar ķiplokiem ziemas krājumiem
Foto: Privātais arhīvs
3.0606 33
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
4 kg
4 kg gurķi
gurķi
1 glāze
1 glāze eļļa
eļļa
1 glāze
1 glāze etiķis (9%)
etiķis (9%)
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
4 gab.
4 gab. ķiploku daivas (ja grib stiprāku, var vairāk)
ķiploku daivas (ja grib stiprāku, var vairāk)
4 ĒK
4 ĒK sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas zaļumi pēc patikas (pētersīļi, dilles, baziliks)
zaļumi pēc patikas (pētersīļi, dilles, baziliks)
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Etiķa marinādes
  • Salāti ziemai
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Ja neesi izlēmis, kā vēl varētu iekonservēt gurķu ražu, izmēģini šo recepti, ko īpašu padara pikanto ķiploku klātbūtne. Receptes autore iesaka ar ķiploku daudzumu variēt, kā labpatīk, bet, lai burciņas izskatītos glītāk, var gurķiem pievienot kādu paprikas šķēli vai gabaliņos sagrieztus tomātus.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gurķus nomizo, lai tie labāk sulotos. Vajadzētu izvēlēties gurķus, kas nav pārauguši, garšīgāki būs stingrie, kraukšķīgie gurķi.

    Sagriež gurķus šķēlītēs un liek lielā traukā. Pievieno visas sastāvdaļas, samaisa un atstāj uz 5-6 stundām vai vēl labāk, uz visu nakti, ievilkties.

    Pilda burkās un sterilizē – puslitra burkām pietiks ar 20 minūtēm, bet lielākas sterilizē ilgāk.

    Iesūtīja: Elizabete

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form