Gurķi mārrutku 'sniegā' bez pasterizēšanas
Foto: Kristīne Grašs
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
2 kg
2 kg gurķi
gurķi
MARINĀDEI
300 g
300 g cukurs
cukurs
50 g
50 g sāls
sāls
300 ml
300 ml etiķis
etiķis
200 g
200 g mārrutki (no burciņas vai svaigi sarīvēti)
mārrutki (no burciņas vai svaigi sarīvēti)
  • Salāti ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • "Šis ir viens no vieglākajām gurķu ieburkošanas veidiem, bet garša ir neaprakstāmi lieliska!" tā pārbaudītu recepti iesaka konservēšanas entuziaste Kristīne Grašs.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomazgātus gurķus ar visām mizām sagriež ripiņās vai daiviņās.

    Marinādes sastāvdaļas samaisa, uzlej virsū gurķiem un apmaisa.

    Atstāj uz 12 stundām ievilkties (ik pa laikam gurķus apmaisa). No gurķiem izdalīsies daudz marinādes.

    Pēc 12 stundām gurķus pilda tīrās, iepriekš izplaucētās vai izkarsētās burciņās, aizskrūvē ar izplaucētiem vāciņiem.

    Glabā ledusskapī vai pagrabā. Nevajag pasterizēt!

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form