Gurķos sālīti gurķi
Foto: Shutterstock

Gurķi gurķos - neparasts veids, kā garšīgi iesālīt gurķus. Šis ir lieliska ideja, kā vari izmantot arī pāraugušos gurķus.

Pāraugušos gurķus sarīvē uz rupjās sakņu rīves, pievieno sāli 1 ĒK sāls (ar kaudzīti) uz 1 l sarīvētās gurķu masas.

Ja gurķi, kurus sālīs ir maziņi un tos var salikt kompakti, tad uz 3 l burku pietiks 1 l rīvēto gurķu masas.

3 l burkas apakšā liek upeņu lapas, mārrutku lapas, diļļu zaļumus un ziedus, lauru lapu, 3 daiviņas ķiploka, 3 smaržīgos piparus, 3 krustnagliņas un nedaudz kanēļa, tad liek kārtu gurķu, pārlej gurķu masu, atkal gurķu kārtu, tad gurķu masu un tā turpina, līdz burka pilna.

Pa virsu liek jāņogu lapas, ķiršu lapas, mārrutku lapas un līdz burkas kakliņam pielej gurķu masu. Aiztaisa ar plastmasas vāciņu un liek vēsā vietā.

Iesūtīja: Ieva

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form