Hanzas pavāru meistarstiķis – rudzu maizes deserts
Foto: Publicitātes attēli
3.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 šķēles
2 šķēles rudzu maize
rudzu maize
50 g
50 g sviests
sviests
50 g
50 g pļavu ziedu medus
pļavu ziedu medus
pēc garšas
pēc garšas saldējums
saldējums
pēc garšas
pēc garšas ogas
ogas
  • Citi saldēdieni
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Launags
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Valmiera gardēžiem nereti saistās ar pilsētas vārdā nosauktajiem salātiem. Tomēr tur iespējams baudīt arī patiesi latvisku desertu, kura pamatā ir rudzu maize. Recepti piedāvā restorāna "Rātes vārti" īpašniece Iveta Boša.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Maizi sagriež trijstūrīšos un uz pannas apcep 50 gramos sviesta.

    Pievieno medu un visu turpina cept, līdz maize kārtīgi apbrūnināta. Izvēlies maigu medu, lai tas nenomāktu rudzu maizes garšu.

    Kārto maizi šķīvī un pasniedz ar sablendētu svaigu ogu mērci. Virsū uzliek saldējuma bumbas.

    Desertu var izgreznot ar dārza ziediem un piparmētru lapiņām.


    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form