Ideālā siera kūka bez cepšanas
Foto: DELFI
3.3023 129
16 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei:
200 g
200 g cepumi, piemēram, Selga
cepumi, piemēram, Selga
200 g
200 g sviests
sviests
Krēmam:
500 g
500 g Mascarpone siers
Mascarpone siers
1
1 iebiezinātā piena bundžiņa (ar cukuru)
iebiezinātā piena bundžiņa (ar cukuru)
500 ml
500 ml Saldais krējums
Saldais krējums
1
1 laims
laims
1
1 citrons
citrons
30 g
30 g želatīns
želatīns
Dekorēšanai:
 
svaigas sezonas ogas vai karameļu mērce
svaigas sezonas ogas vai karameļu mērce
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Kūkas bez cepšanas
  • Siera kūkas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Šī ideālās siera kūkas recepte nāk no portāla Cālis.lv Virtuves foruma - ļoti universāla un vienkārša recepte - kūkas pagatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns, vienīgā rūpe ir "sadraudzēties" ar želatīnu un atrast savu ideālo proporciju! Norādītie produktu daudzumi paredzēti kūkai ar 28 centimetru diametru.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepumus sadrupina sīkos gabaliņos (tos var arī sablendēt, bet tad drupačas būs pavisam smalkas) un ar rokām samīca kopā ar mīkstu sviestu.

    Sviesta un cepumu drupačas liek kūkas formā un izlīdzina, ar rokām cieši piespiežot pie pamatnes. Liek trauku ledusskapī atdzesēties, tikmēr gatavo siera masu.

    Želatīnu pārlej ar 50 ml vēsa ūdens.

    Lielā traukā liek svaigo sieru (ieteikums - mascarpones vietā droši var izmantot jebkuru citu svaigo sieru bez piedevām!), tam pievieno iebiezināto pienu, piespiež citrona sulu un pierīvē laima miziņu. Visu sakuļ ar mikseri.

    Uzbriedināto želatīnu karsta ūdens peldē izkausē un ieputo siera un iebiezinātā piena masā.

    Saldo krējumu sakuļ stingrās putās. Ja vēlas, saldajam krējumam var pievienot vaniļas cukuru, bet patiesībā nav pat nepieciešams - kūkai saldums būs no iebiezinātā piena, bet aromāts - no citrona un laima, kā arī ogām, kas izmantotas dekorēšanai.

    Putukrējumu iecilā siera masā un visu pārlej kūkas formā uz cepumu pamatnes.

    Liek kūku ledusskapī sastingt un atdzist - pēc aptuveni 4 stundām tā būs gatava ēšanai.

    Pirms pasniegšanas dekorē ar ogām vai pārlej ar karameļu mērci.

    Tik tiešām ideāla siera kūka, lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form