'Iereibušie' tomāti ziemai bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
 
neliela izmēra tomāti
neliela izmēra tomāti
1
1 lauru lapa
lauru lapa
2
2 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
4
4 melnie pipari
melnie pipari
1-2
1-2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1-2
1-2 krustnagliņas
krustnagliņas
2 šķēles
2 šķēles paprika
paprika
1/4
1/4 sīpols, sašķēlēts
sīpols, sašķēlēts
MARINĀDEI
1.5 l
1.5 l ūdens
ūdens
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
4 ĒK
4 ĒK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK etiķis (9%)
etiķis (9%)
1 ĒK
1 ĒK degvīns
degvīns
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Etiķa marinādes
  • Marinēšana
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • "Iereibušajiem" tomātiņiem īpaši labu garšu piešķir sīpoli, paprika un šļuka degvīna. Pārbaudītu tomātu ieburkošanas recepti iesaka mūsu lasītāja Iveta Penele.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katram tomātam ar koka irbulīti iedur augšā un apakšā, lai tie nepārplīstu, pārlejot ar karstu ūdeni). Liek tomātus sterilās burkās pamīšus ar pārējām sastāvdaļām (sastāvdaļas norādītas vienai 1 l burkai).

    Katlā sakarsē ūdeni, pārlej tomātus un notur 15 minūtes. Pēc tam ūdeni lej atpakaļ katliņā, uzvāra, pievieno sāli un cukuru. Iemaisa etiķi un degvīnu, noņem katlu no plīts.

    Marinādi pārlej tomātiem burkās. Burkas aizvāko, sakrata un apgriež ar vākiem uz leju.

    Sasedz līdz pilnīgai atdzišanai.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form