Foto: Privātais arhīvs
"Iereibušajiem" tomātiņiem īpaši labu garšu piešķir sīpoli, paprika un šļuka degvīna. Pārbaudītu tomātu ieburkošanas recepti iesaka mūsu lasītāja Iveta Penele.
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

neliela izmēra tomāti1 lauru lapa2 smaržīgie pipari4 melnie pipari ķiploka daiviņas krustnagliņas2 šķēlespaprika sīpols, sašķēlēts1.5 lūdens2 ĒKsāls4 ĒKcukurs1 ĒKetiķis (9%)1 ĒKdegvīns

Sagatavošana

1

Katram tomātam ar koka irbulīti iedur augšā un apakšā, lai tie nepārplīstu, pārlejot ar karstu ūdeni). Liek tomātus sterilās burkās pamīšus ar pārējām sastāvdaļām (sastāvdaļas norādītas vienai 1 l burkai).

2

Katlā sakarsē ūdeni, pārlej tomātus un notur 15 minūtes. Pēc tam ūdeni lej atpakaļ katliņā, uzvāra, pievieno sāli un cukuru. Iemaisa etiķi un degvīnu, noņem katlu no plīts.

3

Marinādi pārlej tomātiem burkās. Burkas aizvāko, sakrata un apgriež ar vākiem uz leju.

4

Sasedz līdz pilnīgai atdzišanai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!