
"Iereibušajiem" tomātiņiem īpaši labu garšu piešķir sīpoli, paprika un šļuka degvīna. Pārbaudītu tomātu ieburkošanas recepti iesaka mūsu lasītāja Iveta Penele.
Katram tomātam ar koka irbulīti iedur augšā un apakšā, lai tie nepārplīstu, pārlejot ar karstu ūdeni). Liek tomātus sterilās burkās pamīšus ar pārējām sastāvdaļām (sastāvdaļas norādītas vienai 1 l burkai).
Katlā sakarsē ūdeni, pārlej tomātus un notur 15 minūtes. Pēc tam ūdeni lej atpakaļ katliņā, uzvāra, pievieno sāli un cukuru. Iemaisa etiķi un degvīnu, noņem katlu no plīts.
Marinādi pārlej tomātiem burkās. Burkas aizvāko, sakrata un apgriež ar vākiem uz leju.
Sasedz līdz pilnīgai atdzišanai.
Lai labi garšo!