Iesaka šefpavāri: gardas mērcītes, kas smeķēs ar dārzeņiem, gaļu un sieru
Foto: Dan Burton / cc
0 0
Sarežģītība: viegli
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Mērces
  • Uzkodas
  • Uzkodu mērces
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Ballītēs mērces vienmēr aiziet uz urrā, tāpēc arī portāls "Tasty.lv" svētku gaidās sarūpējis gardas mērcītes, kurās varēs iemērkt sieru, gaļiņu, dārzeņus un citus svētku gardumus. Klasisko ķiploku mērci ar dillēm vai zaļumu mērci atstāsim citai reizei, bet šoreiz piedāvājam izmēģināt kaut ko neierastāku – uzkodu mērces, kuras iesaka šefpavāri no restorāna "Zoltners" un "H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Grauzdētu ķiploku mērce ar melnajiem pipariem

    Iesaka restorāna "Zoltners" šefpavārs Nauris Malāhovs.

    Sastāvdaļas

    • 1 ola
    • 10 ml baltvīna etiķis
    • šķipsniņa sāls
    • 1 daiviņa ķiploks
    • sīpols
    • citrona miza
    • citrona sula
    • melnie pipari
    • 40 ml rapšu eļļa

    Pagatavošana

    Bļodā liek olu, etiķi, sāli, sinepes un sakuļ ar putojamo slotiņu. Tad lēnām pievieno rapšu eļļu un turpina kult līdz izveidojas majonēze. Pievieno viegli grauzdētus ķiplokus un melnos piparus. Ierīvē citrona mizu un pievieno citronu sulu. Beigās pēc garšas pievieno sāli un cukuru.

    Lociņu/zaļumu majonēze

    Iesaka šefpavāri: gardas mērcītes, kas smeķēs ar dārzeņiem, gaļu un sieru
    Foto: Shutterstock

    Lociņu-zaļumu majonēzi un svaigu zemeņu salsu ar pipariem un piparmētru iesaka "H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns" šefpavāri. Viņi iesaka ķerties klāt pavasara produktiem – augiem, kas ir piemājas dārziņos. No šiem svaigajiem produktiem itin vienkārši var pagatavot atsvaidzinošas un vitamīniem bagātas mērces.

    Pavasara lociņu/zaļumu majonēze būs izcila piedeva svaigiem dārzeņiem un grilētai gaļai.

    Sastāvdaļas

    • 2 vistu olas
    • 2 glāzes olīveļļas ( tikpat labi derēs arī labas kvalitātes rapšu vai saulespuķu eļļa ar ne ļoti izteiktu garšu)
    • lociņu buntīte vai citi zaļumi (vajadzētu izvairīties no garšaugu kātiem, ko blenderis nevarēs sablendēt)
    • pustējkarote jūras sāls
    • škipsniņa svaigi maltu piparu
    • tējkarote graudu sinepes vai mārrutki
    • tējkarote galda etiķa

    Pagatavošana

    Pagatavošanai būs vajadzīgs blenderis. Pārliecinies, ka blenderis ir sauss un tīrs! Olām jābūt istabas temperatūrā. Nepārtraukti putojam olas. Lēnām lejam klāt eļļu. Jāizveidojas biezai majonēzes mērcei! Tad pieliekam pārējās sastāvdaļas un visu kārtīgi sablendējam.

    Svaigu zemeņu salsa ar pipariem un piparmētru

    Ogas ir burvīgs pārtikas produkts, ko bieži vien baidās izmantot sāļajos ēdienos. Šāda mērcīte izcili ies kopā ar Jāņu sieru vai grillētu jēra gaļu!

    Sastāvdaļas

    • 500 g svaigu zemeņu
    • pustējkarote sakapātu čili piparu
    • pustējkarote sāls
    • 2 ĒK brūnā cukura
    • šķipsniņa svaigi maltu piparu
    • buntīte pētersīļu (tikai lapiņas)
    • 5 piparmētru lapiņas
    • divas ĒK eļļas


    Pagatavošana

    Zemenes sagriež smalkos gabaliņos. Pārber ar cukuru, ļauj cukuram ievilkties. Kamēr ievelkas cukurs, smalki sakapā čili piparu (daudzumu var pielāgot savām vēlmēm.) Sakapā pētersīļu lapiņas un piparmētru. Pievieno sāli, piparus. Pievieno eļļu. Visas sastāvdaļas samaisa.

    Lai gardi Jāņu eksperimenti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Ko pagatavot ballītei Ballīšu našķis Dārza ballīte Mērce Ātri pagatavojami ēdieni Piknika ēdienu receptes Brokastis Launags Pusdienas Vakariņas Mērces Uzkodas Uzkodu mērces Viegla vasaras maltīte viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form