Foto: Publicitātes foto

"Mūsmājās Lieldienu svinības notiek dienas pirmajā pusē un sākas ar pirmo un svarīgāko darbu – olu krāsošanu, kas vienmēr notiek tikai un vienīgi ar sīpolu mizām. Kamēr olas vārās, visi klāj un dekorē galdu, bet es gatavoju to, ko celt galdā. Mums uz galda ir daudz gardumu: paštaisīta paipalu olu majonēze, kūpināts savvaļas lasis vai pikša, kaut kas ar tunci, jo tas ļoti piestāv olām, pašcepta maize – vai nu vīra vai manis cepta, un, protams, kādi salāti," stāsta "Rimi" gardēde Signe Meirāne, iesakot Lieldienu mielastu papildināt ar karamelizēta sviesta un ikru maizītēm.

30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gsviests24 šķēlesbagete12 paipalu olas, novārītas un nolobītas foreles vai laša ikri pēc garšasavokado, sagriezts gabaliņos dīgsti dekoram pēc garšasjūras sāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Vispirms karamelizē sviestu – vislabāk to darīt dienu iepriekš. Katliņā ar biezu dibenu liek sviestu un karsē uz vidēji lielas uguns, līdz sviests izkusis. Pēc brīža tas sāks vārīties un pārklāsies ar putu kārtiņu. Turpina karsēt, līdz putiņas pazudušas, un sviests kļuvis dzidrs. Tas aizņem apmēram 15 minūtes. Pārlej to nelielā trauciņā un pilnīgi atdzesē.

2

Sakarsē pannu un liec tajā maizītes, apgrauzdējot no abām pusēm, lai ir kraukšķīgas, bet nekļūst sausas. Tikai nedaudz atdzesē.

3

Uzsmērē maizītēm karamelizēto sviestu. Liek virsū uz pusēm pārgrieztas paipalu olas un ikrus, ja vēlas – arī dīgstus vai avokado. Uzber nedaudz sāls un pavisam nedaudz piparu un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!