Ikru maizītes ar karamelizētu sviestu un paipalu olām
Foto: Publicitātes foto
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g sviests
sviests
24 šķēles
24 šķēles bagete
bagete
12
12 paipalu olas, novārītas un nolobītas
paipalu olas, novārītas un nolobītas
 
foreles vai laša ikri
foreles vai laša ikri
pēc garšas
pēc garšas avokado, sagriezts gabaliņos
avokado, sagriezts gabaliņos
 
dīgsti dekoram
dīgsti dekoram
pēc garšas
pēc garšas jūras sāls
jūras sāls
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
  • Brokastis
  • Launags
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Kanapē un sviestmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • "Mūsmājās Lieldienu svinības notiek dienas pirmajā pusē un sākas ar pirmo un svarīgāko darbu – olu krāsošanu, kas vienmēr notiek tikai un vienīgi ar sīpolu mizām. Kamēr olas vārās, visi klāj un dekorē galdu, bet es gatavoju to, ko celt galdā. Mums uz galda ir daudz gardumu: paštaisīta paipalu olu majonēze, kūpināts savvaļas lasis vai pikša, kaut kas ar tunci, jo tas ļoti piestāv olām, pašcepta maize – vai nu vīra vai manis cepta, un, protams, kādi salāti," stāsta "Rimi" gardēde Signe Meirāne, iesakot Lieldienu mielastu papildināt ar karamelizēta sviesta un ikru maizītēm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms karamelizē sviestu – vislabāk to darīt dienu iepriekš. Katliņā ar biezu dibenu liek sviestu un karsē uz vidēji lielas uguns, līdz sviests izkusis. Pēc brīža tas sāks vārīties un pārklāsies ar putu kārtiņu. Turpina karsēt, līdz putiņas pazudušas, un sviests kļuvis dzidrs. Tas aizņem apmēram 15 minūtes. Pārlej to nelielā trauciņā un pilnīgi atdzesē.

    Sakarsē pannu un liec tajā maizītes, apgrauzdējot no abām pusēm, lai ir kraukšķīgas, bet nekļūst sausas. Tikai nedaudz atdzesē.

    Uzsmērē maizītēm karamelizēto sviestu. Liek virsū uz pusēm pārgrieztas paipalu olas un ikrus, ja vēlas – arī dīgstus vai avokado. Uzber nedaudz sāls un pavisam nedaudz piparu un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies šeit.

    Tags

    Lieldienas Avokado Bagete Dīgsti Ikri Jūras sāls Melnie pipari Paipalu olas Sviests Brokastis Launags Cepšana Pannā cepts ēdiens Vārīšana Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Lieldienu receptes Mātes dienas ēdieni Romantiskas vakariņas Ziemassvētku receptes Kanapē un sviestmaizes Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form