Foto: Shutterstock
Īpašais "Pavlovas" deserts ar ogu kompotu un putukrējumu.
35Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
3 gab.olas320 gcukurs125 gvārīts ūdens300 mlsaputots saldais krējums ar Sahnefest (stindzinātājs)125 mlaveņu - dzērveņu dzēriens1 ĒKcitronu sula55 gpūdercukurs1 ĒKkartupeļu milti1 ĒKūdens500 gsaldētas ogas

Sagatavošana

1

Novieto resti cepeškrāsnī viszemākajā stāvā. Uzkarsēt krāsni līdz vidējam karstumam. Lielu cepešplāti izklāj ar cepamo papīru.

2

Sakuļ olu baltumus, cukuru un ūdeni nelielā traukā. Kuļ ~ 8 minūtes vai arī kamēr veidojas stingras putas.

3

Ar lielu metāla karoti liek sešas vienādas porcijas uz cepamās plāts (vidučos izveido nelielas iedobītes). Vidēja karstuma cepeškrāsnī cep viszemākajā stāvā 25 minūtes vai arī kamēr paliek stingras.

4

Pavlovas pasniedz nekavējoties, virsū uzliekot sakultu putukrējumu un ogu kompotu.

* "Pavlova" - deserts, kas nosaukts par godu slavenajai balerīnai, īpaši raksturīgs Austrālijai un Jaunzēlandei.

** "Sahnefest" - putukrējuma stindzinātājs, atrodams veikalu plauktos pie garšvielām. Caurspīdīgā iepakojumā 6 zilas paciņas. Uz katras paciņas attēloti augļi ar putukrējuma micīti pa virsu un uzrakstu "RUF” (ražotājs) un "Sahnefest". Pamācībā rakstīts, ka 1 paciņa (8g) uz 250ml auksta saldā krējuma.

Iesūtīja: Babs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!