Īpaši kraukšķīgas kartupeļu pankūkas bez olām un miltiem
Foto: DELFI
3.5789 19
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
8-10
8-10 kartupeļi
kartupeļi
3-4
3-4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 ĒK
2 ĒK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
1/4 TK
1/4 TK dzeramā soda
dzeramā soda
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Kartupeļu ēdieni
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Katrai saimniecei noteikti ir sava kartupeļu pankūku cepšanas metode. Man vislabāk garšo tieši šādas pankūkas - sarīvētas rupjās skaidiņās, bez liekām piedevām un īpaši kraukšķīgas. Tā kā kartupeļu pankūkas neēdam katru dienu, tad es iesaku – cepot tās, nežēlot eļļu, tad rezultāts pilnīgi noteikti neliks vilties.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus un ķiplokus nomizo un sarīvē. Es šo darbiņu uzticu virtuves kombainam, kas visu paveic minūtes laikā.

    Sarīvētos kartupeļus ber bļodā, pievieno kartupeļu cieti, sāli, sodu, tējkaroti citronu sulas vai etiķa (tas nepieciešams, lai kartupeļu masa nekļūtu tumša) un visu samaisa.

    Pannā uzkarsē eļļu, liek ar karoti pannā kartupeļu piciņas, kuras saplacina pankūkas formā un apcep no abām pusēm, līdz pankūkām ir skaisti zeltainas un kraukšķīgas maliņas.

    Pasniedz ar skābu krējumu vai brūkleņu ievārījumu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form