Īru krēma liķiera 'Baileys' siera kūka bez cepšanas
Foto: Shutterstock
4.0000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
PAMATNEI
100 g
100 g sviests
sviests
250 g
250 g šokolādes cepumi "Selga"
šokolādes cepumi "Selga"
KRĒMAM
500 g
500 g bezpiedevu krēmsiers
bezpiedevu krēmsiers
250 ml
250 ml saldais krējums
saldais krējums
100 g
100 g cukurs
cukurs
50 ml
50 ml 'Baileys" vai cits īru krēma liķieris
'Baileys" vai cits īru krēma liķieris
2 TK
2 TK šķīstošā kafija
šķīstošā kafija
15 g
15 g želatīns
želatīns
 
rīvēta tumšā šokolāde dekoram
rīvēta tumšā šokolāde dekoram
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kūkas bez cepšanas
  • Siera kūkas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Šajā debšķīgi gardajā siera kūkā maigais īru krēma liķieris pildījumā lieliski saspēlējas ar vieglām kafijas notīm un šokolādes gašu kūkas pamatnē. Izcils baudījums!

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms sagatavo cepumu pamatni. Cepumus sadrupina vai sablendē un sajauc ar mīkstu sviestu.

    Cepumu masu saber kūkas formas pamatnē ar noņemamu malu un izlīdzina, stingri piespiežot pie formas dibena. Kūkas formu ieliek ledusskapī, lai kūkas pamats sastingst.

    Gatavo kūkas pildījumu. Lielā bļodā ieliek krēmsieru, pievieno tam citronu sulu, šķīstošo kafiju, liķieri un ar mikseri sakuļ, līdz sastāvdaļas sajaukušās.

    Nelielā bļodiņā ieber želatīna graudiņus un aplej ar vēsu ūdeni, lai želatīns uzbriest.

    Citā bļodā ielej aukstu saldo krējumu, pievieno tam cukuru un sakuļ stingrās putās.

    Kad putukrējums sakults, karstā ūdens peldē ieliek kausēties trauciņu ar uzbriedināto želatīnu.

    Kamēr želatīns kūst, krēmsiera masā iecilā putukrējumu.

    Kad svaigā siera masa ar putukrējumu sajaukta, tai pievieno izkausēto želatīnu, kuru uzmanīgi iemaisa kūkas masā.

    Gatavo masu salej kūkas formā un virsmu izlīdzina ar karoti. Virsu izdekorē ar rīvētu šokolādi.

    Kūku ievieto ledusskapī uz 4 stundām vai nakti, un ļauj sastingt.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form