Īru krēma liķiera 'Baileys' siera kūka bez cepšanas
Foto: Shutterstock
3.6667 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Šajā debšķīgi gardajā siera kūkā maigais īru krēma liķieris pildījumā lieliski saspēlējas ar vieglām kafijas notīm un šokolādes gašu kūkas pamatnē. Izcils baudījums!

Vispirms sagatavo cepumu pamatni. Cepumus sadrupina vai sablendē un sajauc ar mīkstu sviestu.

Cepumu masu saber kūkas formas pamatnē ar noņemamu malu un izlīdzina, stingri piespiežot pie formas dibena. Kūkas formu ieliek ledusskapī, lai kūkas pamats sastingst.

Gatavo kūkas pildījumu. Lielā bļodā ieliek krēmsieru, pievieno tam citronu sulu, šķīstošo kafiju, liķieri un ar mikseri sakuļ, līdz sastāvdaļas sajaukušās.

Nelielā bļodiņā ieber želatīna graudiņus un aplej ar vēsu ūdeni, lai želatīns uzbriest.

Citā bļodā ielej aukstu saldo krējumu, pievieno tam cukuru un sakuļ stingrās putās.

Kad putukrējums sakults, karstā ūdens peldē ieliek kausēties trauciņu ar uzbriedināto želatīnu.

Kamēr želatīns kūst, krēmsiera masā iecilā putukrējumu.

Kad svaigā siera masa ar putukrējumu sajaukta, tai pievieno izkausēto želatīnu, kuru uzmanīgi iemaisa kūkas masā.

Gatavo masu salej kūkas formā un virsmu izlīdzina ar karoti. Virsu izdekorē ar rīvētu šokolādi.

Kūku ievieto ledusskapī uz 4 stundām vai nakti, un ļauj sastingt.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form