Foto: Shutterstock
Šajā debšķīgi gardajā siera kūkā maigais īru krēma liķieris pildījumā lieliski saspēlējas ar vieglām kafijas notīm un šokolādes gašu kūkas pamatnē. Izcils baudījums!
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

100 gsviests250 gšokolādes cepumi "Selga"500 gbezpiedevu krēmsiers250 mlsaldais krējums100 gcukurs50 ml'Baileys" vai cits īru krēma liķieris2 TKšķīstošā kafija15 gželatīns rīvēta tumšā šokolāde dekoram

Sagatavošana

1

Vispirms sagatavo cepumu pamatni. Cepumus sadrupina vai sablendē un sajauc ar mīkstu sviestu.

2

Cepumu masu saber kūkas formas pamatnē ar noņemamu malu un izlīdzina, stingri piespiežot pie formas dibena. Kūkas formu ieliek ledusskapī, lai kūkas pamats sastingst.

3

Gatavo kūkas pildījumu. Lielā bļodā ieliek krēmsieru, pievieno tam citronu sulu, šķīstošo kafiju, liķieri un ar mikseri sakuļ, līdz sastāvdaļas sajaukušās.

4

Nelielā bļodiņā ieber želatīna graudiņus un aplej ar vēsu ūdeni, lai želatīns uzbriest.

5

Citā bļodā ielej aukstu saldo krējumu, pievieno tam cukuru un sakuļ stingrās putās.

6

Kad putukrējums sakults, karstā ūdens peldē ieliek kausēties trauciņu ar uzbriedināto želatīnu.

7

Kamēr želatīns kūst, krēmsiera masā iecilā putukrējumu.

8

Kad svaigā siera masa ar putukrējumu sajaukta, tai pievieno izkausēto želatīnu, kuru uzmanīgi iemaisa kūkas masā.

9

Gatavo masu salej kūkas formā un virsmu izlīdzina ar karoti. Virsu izdekorē ar rīvētu šokolādi.

10

Kūku ievieto ledusskapī uz 4 stundām vai nakti, un ļauj sastingt.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!