Izcili kartupeļu salāti ar vīna etiķa un ķiploku mērci
Foto: Cook.me
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g vidēja izmēra kartupeļi
vidēja izmēra kartupeļi
0.5 glāze
0.5 glāze svaigi zaļumi
svaigi zaļumi
1 gab.
1 gab. sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
pēc garšas
pēc garšas cukurs, sāls
cukurs, sāls
Salātu mērcei:
120 ml
120 ml olīveļļa
olīveļļa
2 ĒK
2 ĒK sarkanvīna etiķis
sarkanvīna etiķis
1 ĒK
1 ĒK maigas sinepes
maigas sinepes
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
0.5 TK
0.5 TK malti melnie pipari
malti melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Dārzeņu salāti
  • Kartupeļu salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Vegānie kartupeļu salāti bez majonēzes mērces – nevis vienkārši garšīgi, bet izcili, jo tos var pagatavot krietnu laiku pirms pasniegšanas un tie garšos izcili pat tad, ja būs gaidījuši savu iznācienu no ledusskapja divas, trīs dienas. Rēķinies, ka salātiem pirms pasniegšanas jāpastāv vismaz 30 minūtes – lai visas garšas saprecas un savelkas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kā uzlabot klasiskās receptes, kas iecienītas gadiem ilgi? "Aizvien biežāk gribam iztikt bez majonēzes. Un ticiet man, šie ir tikpat gardi un patīkami kā klasiskie kartupeļu salāti! Recepti var izmantot arī vegāniskā uztura piekritēji. Vienkārši un veselīgi? Jā!" – tā recepti iesaka "Cook.me" autore Nīna Koula.

    Bet nu – pie darba!

    Kartupeļus rūpīgi nomazgā un liek vārīties ar visu mizu, līdz tie ir mīksti.

    Gatavos kartupeļus nokāš un ļauj tiem atdzist.

    Kamēr kartupeļi dziest, gatavo salātu mērci: nelielā bļodiņā sajauc eļļu, sarkanvīna etiķi, sinepes, saspiestu ķiploka daiviņu un pustējkaroti svaigi maltu melno piparu.

    Atdzesētos kartupeļus sagriež četrās daļās.

    Lielā salātu bļodā liek sagrieztos kartupeļus, pievieno kapātus zaļumus, smalki sagrieztus sīpolus un pārlej ar sagatavoto mērci.

    Visu viegli apmaisa, lai mērce pārklātu kartupeļus.

    Liek salātu bļodu ledusskapī un ļauj garšām savilkties pusstundu.

    Atdzesētos salātus pirms pasniegšanas nogaršo un pievieno sāli un cukuru pēc garšas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form