Vegānie kartupeļu salāti bez majonēzes mērces – nevis vienkārši garšīgi, bet izcili, jo tos var pagatavot krietnu laiku pirms pasniegšanas un tie garšos izcili pat tad, ja būs gaidījuši savu iznācienu no ledusskapja divas, trīs dienas. Rēķinies, ka salātiem pirms pasniegšanas jāpastāv vismaz 30 minūtes – lai visas garšas saprecas un savelkas.

Kā uzlabot klasiskās receptes, kas iecienītas gadiem ilgi? "Aizvien biežāk gribam iztikt bez majonēzes. Un ticiet man, šie ir tikpat gardi un patīkami kā klasiskie kartupeļu salāti! Recepti var izmantot arī vegāniskā uztura piekritēji. Vienkārši un veselīgi? Jā!" – tā recepti iesaka "Cook.me" autore Nīna Koula.

Bet nu – pie darba!

60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gvidēja izmēra kartupeļi0.5 glāzesvaigi zaļumi1 gab.sarkanais sīpols pēc garšascukurs, sāls120 mlolīveļļa2 ĒKsarkanvīna etiķis1 ĒKmaigas sinepes2 gab.ķiploka daiviņas0.5 TKmalti melnie pipari

Sagatavošana

1

Kartupeļus rūpīgi nomazgā un liek vārīties ar visu mizu, līdz tie ir mīksti.

2

Gatavos kartupeļus nokāš un ļauj tiem atdzist.

3

Kamēr kartupeļi dziest, gatavo salātu mērci: nelielā bļodiņā sajauc eļļu, sarkanvīna etiķi, sinepes, saspiestu ķiploka daiviņu un pustējkaroti svaigi maltu melno piparu.

4

Atdzesētos kartupeļus sagriež četrās daļās.

5

Lielā salātu bļodā liek sagrieztos kartupeļus, pievieno kapātus zaļumus, smalki sagrieztus sīpolus un pārlej ar sagatavoto mērci.

6

Visu viegli apmaisa, lai mērce pārklātu kartupeļus.

7

Liek salātu bļodu ledusskapī un ļauj garšām savilkties pusstundu.

8

Atdzesētos salātus pirms pasniegšanas nogaršo un pievieno sāli un cukuru pēc garšas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!