Izsmalcinātie garneļu salāti ar citronu kuskusu, rukolu un ķirštomātiem
Foto: DELFI
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Izsmalcināti salāti, kuros savijas dažādas garšas un tekstūras. Rukolas un ķirštomātu svaigums mijas ar graudaino citronu kuskusu un sulīgām, pikantām tīģergarnelēm. Kā punktiņš uz "i" ir pētersīļu zaļumi, citrons un košās granātābolu sēkliņas, kas padara šos salātus par īstu svētku galda rotu.

Gatavo citronu kuskusu. Ar smalko rīvi norīvē citona miziņu, izspiež citrona sulu. Ķiploka daiviņas nomizo, izspiež caur spiedi. Kuskusu ber katliņā, pievieno kukurūzas eļļu un visas pārējās sastāvdaļas, samaisa, pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai ūdens virs kuskusa ir aptuveni par īkšķa tiesu.

Katlam uzliek vāku, ļauj kuskusam uzbriest, tikmēr sagatavo pārējās salātu sastāvdaļas.


Pētersīļiem atdala lapiņas. Ķirštomātus pārgriež uz pusēm. Atdala granātābola sēkliņas

Gatavo garneles. Ķiplokus nomizo, smalki sakapā. Čili smalki sakapā. Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties ķiplokus un čili, pēc divām minūtēm pievieno garneles, sāli, piparus un, apmaisot pannas saturu, turpina cept garneles vēl aptuveni 2 minūtes, līdz tās maina krāsu un kļūst rozīgas.

Izsmalcinātie garneļu salāti ar citronu kuskusu, rukolu un ķirštomātiem
Foto: DELFI

Kuskusu liek bļodā, pievieno rukolu, ķirštomātus, pētersīļus, visu samaisa, liek šķīvjos. Katrā šķīvī liek garneles, salātus dekorē ar granātābola sēkliņām un citrona daiviņ'm un pasniedz.

Izsmalcinātie garneļu salāti ar citronu kuskusu, rukolu un ķirštomātiem
Foto: DELFI
Izsmalcinātie garneļu salāti ar citronu kuskusu, rukolu un ķirštomātiem
Foto: DELFI

Pirms baudīšanas salātus pārslaka ar citrona sulu.


Lai labi garšo!


Comment Form