Izsmalcinātie garneļu salāti ar citronu kuskusu, rukolu un ķirštomātiem
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
120 g
120 g rukola
rukola
200 g
200 g ķirštomāti
ķirštomāti
 
pētersīļu zaļumi
pētersīļu zaļumi
1
1 granātābols
granātābols
 
citrons (pasniegšanai)
citrons (pasniegšanai)
Citronu kuskusam
150 g
150 g Kuskuss
Kuskuss
1
1 citrons
citrons
1/3 TK
1/3 TK kurkuma
kurkuma
3-4 ĒK
3-4 ĒK "Risso" kukurūzas eļļa
"Risso" kukurūzas eļļa
1/2 TK
1/2 TK brūnais cukurs
brūnais cukurs
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
Garnelēm
200 g
200 g tīģergarneles
tīģergarneles
2 ĒK
2 ĒK "Risso" kukurūzas eļļa
"Risso" kukurūzas eļļa
1/2
1/2 čili
čili
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Karstie salāti
  • Makaronu salāti
  • Zivju un jūras produktu salāti
  • Pasaules Virtuve
  • Izsmalcināti salāti, kuros savijas dažādas garšas un tekstūras. Rukolas un ķirštomātu svaigums mijas ar graudaino citronu kuskusu un sulīgām, pikantām tīģergarnelēm. Kā punktiņš uz "i" ir pētersīļu zaļumi, citrons un košās granātābolu sēkliņas, kas padara šos salātus par īstu svētku galda rotu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo citronu kuskusu. Ar smalko rīvi norīvē citona miziņu, izspiež citrona sulu. Ķiploka daiviņas nomizo, izspiež caur spiedi. Kuskusu ber katliņā, pievieno kukurūzas eļļu un visas pārējās sastāvdaļas, samaisa, pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai ūdens virs kuskusa ir aptuveni par īkšķa tiesu.

    Katlam uzliek vāku, ļauj kuskusam uzbriest, tikmēr sagatavo pārējās salātu sastāvdaļas.


    Pētersīļiem atdala lapiņas. Ķirštomātus pārgriež uz pusēm. Atdala granātābola sēkliņas

    Gatavo garneles. Ķiplokus nomizo, smalki sakapā. Čili smalki sakapā. Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties ķiplokus un čili, pēc divām minūtēm pievieno garneles, sāli, piparus un, apmaisot pannas saturu, turpina cept garneles vēl aptuveni 2 minūtes, līdz tās maina krāsu un kļūst rozīgas.

    Izsmalcinātie garneļu salāti ar citronu kuskusu, rukolu un ķirštomātiem
    Foto: DELFI

    Kuskusu liek bļodā, pievieno rukolu, ķirštomātus, pētersīļus, visu samaisa, liek šķīvjos. Katrā šķīvī liek garneles, salātus dekorē ar granātābola sēkliņām un citrona daiviņ'm un pasniedz.

    Izsmalcinātie garneļu salāti ar citronu kuskusu, rukolu un ķirštomātiem
    Foto: DELFI
    Izsmalcinātie garneļu salāti ar citronu kuskusu, rukolu un ķirštomātiem
    Foto: DELFI

    Pirms baudīšanas salātus pārslaka ar citrona sulu.


    Lai labi garšo!


    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form