Tomātu zupa gaspačo
Foto: MSDpacientiem.lv
3.2857 7
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1,5 kg
1,5 kg svaigi tomāti
svaigi tomāti
1
1 liels gurķis
liels gurķis
3
3 ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
5
5 seleriju kāti
seleriju kāti
1
1 sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
1
1 sarkanā paprika
sarkanā paprika
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1
1 citrons (ja nepieciešams, pievieno sulu pēc garšas)
citrons (ja nepieciešams, pievieno sulu pēc garšas)
 
sāls, svaigi malti melnie pipari
sāls, svaigi malti melnie pipari
 
balzamiko, tabasko mērces
balzamiko, tabasko mērces
 
svaigs baziliks pasniegšanai
svaigs baziliks pasniegšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Aukstās zupas
  • Dārzeņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Spāņu nacionālā virtuve
  • Netradicionāla, garšīga un veselīga recepte Līgo svētku galdam, kas piemērota arī tiem, kuru ikdiena ir cukura diabēts. Receptes autore - uztura speciāliste Liene Sondore.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Tomātus blanšē, novelk miziņas. Aptuveni 500 g tomātu sagriež mazos gabaliņos, pārējos sablendē kopā ar eļļu un citrona sulu.

    Gurķi, selerijas kātus, papriku sagriež mazos gabaliņos. Sīpolu notīra, smalki sagriež, ķiploku daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedni.

    Visas sastāvdaļas sajauc ar tomātiem, pievieno pēc garšas balzamiko un tobasko, kā arī sāli un piparus. Pēc izvēles zupu pasniedz pārkaisītu ar svaigu baziliku.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form