Jāņu siers no biezpiena
Foto: Vinotava.blogspot.com
Loading...
Sastāvdaļas
3 gab.
pēc garšas
pēc garšas

Līgo un Jāņu svētkiem tuvojoties, laiks jau savlaicīgi sagatavot recepti, ja plānots pašam siet sieru, kas patiesībā ir svētkiem ļoti atbilstoša nodarbe. Tradicionālo siera siešanas recepti piedāvā šefpavārs Aivars Varņeckis no zemnieku saimniecības ''Ēmužas'', kas ir arī Ventspils Tehnikuma kafejnīcu tehnologs un pasniedzējs, kā arī Siera kluba biedrs un valdes loceklis.

Samaļ biezpienu, lai tas nav tik graudains.

Lielā katlā lej pienu un uz mazas uguns, visu laiku maisot, pievieno biezpienu, lēni karsē līdz izveidojas liels biezpiena kunkulis un pēc taustes kļūst gumijains un piens iegūst sūkalainu krāsu.

Visu katla saturu izkāš caur marli, kas ieklāta caurdurī un atdala sūkalas no biezpiena masas ar koka karoti. Nekavējoties liek otrā katliņā, kur izkausēts sviests ar ķimenēm.

Pievieno sāli un olas. Biezpiens nedrīkst atdzist, tāpēc intensīvi maisi, katliņu joprojām karsējot, līdz izveidojas viendabīga, vijīga masa.

Tad masu liek mitrā marlē un novieto zem sloga, lai siers atdziest.

Lai labi garšo!

Source

Tasty

Tags

Jāņi Siers Biezpiens Ķimenes Olas Piens Sāls Sviests
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form