Jāņu siers no biezpiena
Foto: Vinotava.blogspot.com
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
5,5 l
5,5 l lauku piens
lauku piens
1 kg
1 kg biezpiens
biezpiens
100 g
100 g sviests
sviests
3 gab.
3 gab. olas
olas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas ķimenes
ķimenes
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Mājās gatavots siers
  • Līgo un Jāņu svētkiem tuvojoties, laiks jau savlaicīgi sagatavot recepti, ja plānots pašam siet sieru, kas patiesībā ir svētkiem ļoti atbilstoša nodarbe. Tradicionālo siera siešanas recepti piedāvā šefpavārs Aivars Varņeckis no zemnieku saimniecības ''Ēmužas'', kas ir arī Ventspils Tehnikuma kafejnīcu tehnologs un pasniedzējs, kā arī Siera kluba biedrs un valdes loceklis.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Samaļ biezpienu, lai tas nav tik graudains.

    Lielā katlā lej pienu un uz mazas uguns, visu laiku maisot, pievieno biezpienu, lēni karsē līdz izveidojas liels biezpiena kunkulis un pēc taustes kļūst gumijains un piens iegūst sūkalainu krāsu.

    Visu katla saturu izkāš caur marli, kas ieklāta caurdurī un atdala sūkalas no biezpiena masas ar koka karoti. Nekavējoties liek otrā katliņā, kur izkausēts sviests ar ķimenēm.

    Pievieno sāli un olas. Biezpiens nedrīkst atdzist, tāpēc intensīvi maisi, katliņu joprojām karsējot, līdz izveidojas viendabīga, vijīga masa.

    Tad masu liek mitrā marlē un novieto zem sloga, lai siers atdziest.

    Lai labi garšo!

    Tags

    Jāņi Siers Biezpiens Ķimenes Olas Piens Sāls Sviests Ikdienas maltītei Līgo svētku un Jāņu receptes Latviešu nacionālā virtuve Mājās gatavots siers Pasniegt nākamajā dienā Vārīšana viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form