Sastāvdaļas
Sagatavošana
Dārzeņiem (burkāniem, kāļiem, kāpostiem un kartupeļiem) jābūt jauniem, svaigiem un nebojātiem. 200 g dārzeņu nomazgā ar suku, notīra (izņemot kartupeļus), smalki sagriež, sautē ar vāku nosegtā katliņā, kurā pirms tam ielej nedaudz karsta ūdens, lai dārzeņi sautētos tvaikā paši savā sulā.
Lai vārīšanu paātrinātu, var pielikt nepilnu tējkaroti cukura.
Kartupeļus arī nomazgā ar suku, pēc iespējas plāni nomizo, ātri noskalo (nomizotos kartupeļus nav ieteicams ilgi turēt ūdenī), sagriež lielos gabalos un pievieno dārzeņiem, kad tie jau pusmīksti.
Kad visi dārzeņi mīksti (pēc 30 minūtēm), tos karstus izberž caur sietu, pieliek 1/2 glāzes karsta piena, drusku sāls (0,5 g), labi izmaisa, uzliek uz uguns un kuļ, kamēr parādās garaiņi, neļaujot uzvārīties; biezenim jābūt irdenam. Gatavam biezenim pieliek 1/2 tējkarotes sviesta (6g).
Iesūtīja: V. Kiseļeva "Bērnu virtuve" LV izdevniecība Rīgā, 1952