Foto: Shutterstock
Veselīgs un gards jauktu dārzeņu biezenis.
50Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

dārzeņi (jaunie) cukurs sāls0.5 glāzepiens0.5 TKsviests

Sagatavošana

1

Dārzeņiem (burkāniem, kāļiem, kāpostiem un kartupeļiem) jābūt jauniem, svaigiem un nebojātiem. 200 g dārzeņu nomazgā ar suku, notīra (izņemot kartupeļus), smalki sagriež, sautē ar vāku nosegtā katliņā, kurā pirms tam ielej nedaudz karsta ūdens, lai dārzeņi sautētos tvaikā paši savā sulā.

2

Lai vārīšanu paātrinātu, var pielikt nepilnu tējkaroti cukura.

3

Kartupeļus arī nomazgā ar suku, pēc iespējas plāni nomizo, ātri noskalo (nomizotos kartupeļus nav ieteicams ilgi turēt ūdenī), sagriež lielos gabalos un pievieno dārzeņiem, kad tie jau pusmīksti.

4

Kad visi dārzeņi mīksti (pēc 30 minūtēm), tos karstus izberž caur sietu, pieliek 1/2 glāzes karsta piena, drusku sāls (0,5 g), labi izmaisa, uzliek uz uguns un kuļ, kamēr parādās garaiņi, neļaujot uzvārīties; biezenim jābūt irdenam. Gatavam biezenim pieliek 1/2 tējkarotes sviesta (6g).

Iesūtīja: V. Kiseļeva "Bērnu virtuve" LV izdevniecība Rīgā, 1952

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!