Jaunā gada pīles cepetis
Foto: Anita Alksne
3.0000 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. pīle (ne lielāka par 2,5 kg)
pīle (ne lielāka par 2,5 kg)
2 gab.
2 gab. apelsīni
apelsīni
1 ĒK
1 ĒK medus
medus
pēc garšas
pēc garšas sojas mērce
sojas mērce
pēc garšas
pēc garšas granātābolu sīrups
granātābolu sīrups
pēc garšas
pēc garšas kanēlis
kanēlis
1 gab.
1 gab. ķiploks
ķiploks
pēc garšas
pēc garšas kajēnas pipari
kajēnas pipari
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Latvijas svētku receptes
  • Ziemassvētku receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Rīdzinieces Anitas Alksnes pašas pārbaudītā pīles cepeša recepte lieliski noderēs, gatavojoties Jaunā gada sagaidīšanai un citām svinībām. Skaists un garšīgs rezultāts! Kas par garšu un smaržu buķeti!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo marinādi no diviem sablendētiem, saldiem apelsīniem (jāraugās, lai sēkliņas nepaliek šķēlītēs), kārtīgas karotes medus, sojas mērces, granātābolu sīrupa, malta kanēļa, saspiestām ķiploku daiviņām, kajennas pipariem un mazliet sāls.

    Jaunā gada pīles cepetis
    Foto: Anita Alksne

    Pīli diennakti notur marinādē vēsā vietā – tajā pašā traukā, kurā tā tiks cepta.

    Cepamtrauku ar samarinēto pīli izņem no vēsās vietas, kādu stundu patur, lai pīle sasilst līdz istabas temepratūrai.

    Pīli ar visu marinādi cep tajā pašā traukā, kurā marinēta, piemēram, Pyrex traukā ar vāku.

    Pīles cepšanas laiks atkarīgs no tās svara. Parasti rēķina 1 h cepšanas laiku uz katru kilogramu.

    Apmēram trešdaļu laika pīli cep ar muguriņu uz leju, bet atlikušo laiku – ar krūtiņu uz leju. Cepšanas laikā cepamtraukam liek virsū vāku.

    Beigās apgriež pīli uz muguras, ieslēdz apgrauzdēšanas režīmu cepeškrāsnī un vēl 15 minūtes apbrūnina, noņemot vāku.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form