Sastāvdaļas
Sagatavošana
Katlā liek abas gaļas, pārlej ar ūdeni. Kad sāk vārīties, tad noputo un pieliek visas pārējās sastāvdaļas. Vāra uz nelielas liesmas zem vāka 2,5 stundas, tad nogriež liesmu, buljonu nokāš, gaļu izņem, sasmalcina. Buljonu lej atpakaļ katlā, liek tajā gaļu.
Padoms: buljonu vislabāk vārīt iepriekšējā dienā.
Uzkarsē pannu, liek cepties cauraudzīti. Kad iztek tauki, pieliek sīpolus un cep, kamēr sīpoli caurspīdīgi. Tad pieliek desiņas, cīsiņus, burkānus un cep 5-6 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pievieno tomātu pastu, apmaisa visu un cep vēl 1-2 minūtes. Maisīt ir svarīgi, lai "nepierauj" pie pannas.
Kamēr viss cepas, uzkarsē iepriekš izvārīto buljonu ar gaļu, liek iekšā kartupeļu salmiņus un vāra, kamēr kartupeļi ir mīksti.
Pievieno pannas saturu katlam. Pannā ielej drusku buljona, atskrubina ar lāpstiņu visu, kas pielipis pannas dibenam un malām, lej katlā arī šo atvārījumu. Vāra zupu uz mazas liesmas 10 minūtes, līdz burkāni mīksti.
Liek katlā gurķu salmiņus, gurķu sālījumu un olīvas ar visu sālījumu. Sablendē konservētos tomātus ar ķiplokiem, lej katlā.
Vāra zupu uz nelielas liesmas vēl 10 minūtes. Nogriež uguni, uzliek vāku, ļauj "nogatavoties" un atdzist kādu stundiņu. Pagaršo un, ja vajag, "piešauj" sāli.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem, pievieno krējumu un liek bļodā pāris nomizota, plāni sagriezta citrona šķēlītes.
Lai labi garšo!