Jauno kartupeļu biezenis ar sīpoliem, marinētiem gurķiem un piparmētrām
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4.0000 3
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Kurš gan negaida brīdi, kad galdā var likt jaunos kartupelīšus no pirmajām ražām. Šoreiz kartupeļu biezenis citādā, pikantākā manierē ar izteiksmīgajiem kaperiem, marinētajiem gurķīšiem un sīpoliem. Bet svaigu dvesmu maltītei piešķirs piparmētras.

Notīrītus jaunos kartupeļus liek katliņā ar ūdeni un vāra aptuveni 12 līdz 15 minūtes, kopš brīža, kad ūdens sācis burbuļot, līdz tie ir mīksti.

Kamēr kartupeļi vārās, gatavo mērci.

Dārzeņu buljona pulveri (vai aptuveni sesto daļu no buljona kubiņa) sajauc ar 100ml verdoša ūdens, Dižonas sinepēm, baltvīna etiķi, eļļu, kā arī sāli un pipariem.

Kad kartupeļi gatavi, tos nokāš un turpat katliņā viegli sastampā. Kartupeļu biezenī iemaisa mērci, un ļauj maltītei atdzist.

Atdzisušajos kartupeļos iemaisa smalki sagrieztu sarkano sīpolu, sasmalcinātus kaperus, marinēto gurķīšu šķēlītes un majonēzi. Izteiktākai garšai pievieno arī sasmalcinātas piparmētru lapiņas.

Pasniedzot rotā ar piparmētrām.

Labu apetīti!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form