Foto: Privātais arhīvs
Karantīnas apstākļos liela daļa mājās palicēju ir iemēģināši roku maizes cepšanā. Kad apgūta skābmaizes un franču bagetes cepšanas tehnika, laiks izmēģināt ko jaunu! Sociālos tīklus pāršalcis jauns trends – itāliešu tradicionālās fokačas maizes, kas, dekorētas ar dārzeņiem, garšaugiem un citiem labumiem, pārtop īstos mākslas darbos. Savu ziedošās fokačas recepti iesaka mūsu lasītāja Laila Rudzone.
100Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gmilti14 gsausais raugs50 mlolīveļļa320 mlūdens3 TKcukurs1 TKsāls ķirštomāti rozmarīns2 ĒKsviests sarkanie sīpoli purava kāts čili pipari paprika

Sagatavošana

1

Traukā samaisa izsijātus miltu, raugu, cukuru un sāli. Olīveļļu sajauc ar siltu ūdeni.

2

Miltos izveido padziļinājuma bedrīti un pamazām pievieno šķidrumu.

3

Uz darba virsmas mīca mīklu 10 minūtes, lai tā būtu elastīga, gluda.

4

Mīklu noliek siltā vietā uzrūgt 30 minūtes.

5

Uzrūgušu mīklu liek uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru. Pirkstus saslapina olīveļļā un izspaida mīklu pa pannu, veidojot bedrītes.

6

Ķirštomātus pārgriež uz pusēm, uzber nedaudz sāli, eļļu un samaisa.

7

Liek tomātus un citus dārzeņus uz mīklas, veidojot ainavu. Mazliet apkaisa mīklu ar sāli, dekorē ar rozmarīnu.

Foto: Privātais arhīvs
8

Fokaču atstāj uzrūgt 15-20 minūtes.Liek cepties iepriekš līdz 190 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes

9

Karstu fokaču izņem no krāsns un pārziež ar olīveļļu.

Lai labi garšo!

Lūk, vēl pāris idejas ziedošo fokaču dekoram no "Instagram" dzīlēm.

View this post on Instagram

A post shared by @mariayianni78 on May 4, 2020 at 12:08pm PDT

View this post on Instagram

A post shared by @madebysilvana on Apr 30, 2020 at 9:18am PDT

View this post on Instagram

A post shared by Khatija Jaffer (@mydazzlingdelights) on May 10, 2020 at 5:58pm PDT

View this post on Instagram

A post shared by Ana Mayorga (@anamayorga91) on May 9, 2020 at 4:23pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!