120Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 16
2 kgjēra gaļa1 gab.sakapāts sīpols1 gab.ripiņās sagriezts sīpols1 TKsvaigi rīvēts ingvers3 gab.ķiploku daiviņas1 ĒKkoriandra sēklas2 TKmaltas ķimenes1 TKkardamona sēklas0.5 TKsāls naža galskajenas pipari2 ĒKeļļa500 mljogurts bez piedevām2 ĒKgraudu sinepes
Sagatavošana
1
Jēra gaļai atdala taukus un cīpslas, sagriež gabaliņos, ieber lielā bļodā.
2
Sakapāto sīpolu, ingveru, ķiploku, koriandra sēkliņas, ķimenes, kardamonu, sāli, kajēnas piparus ieber virtuves kombainā un sasmalcina biezā pastā.
3
Garšvielu pastu samaisa ar gaļu, uzliek vāku un uz 1 stundu ievieto ledusskapī.
4
Katlā sakarsē eļļu, maisot apcep sīpolu ripiņas, pievieno gaļas maisījumam, cep 8-10 min., līdz gaļa brūngana un šķidrums iztvaikojis. Samazina uguni, iemaisa jogurtu, sinepes, uzliek vāku un uz nelielas liesmas sautē 1.5-2 stundas. Ja šķiet, ka šķidruma pārāk maz, pielej nedaudz ūdens.
Iesūtīja: Vineta
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit