Jēra gaļas burgeri Džeimija Olivera gaumē
Foto: Publicitātes foto
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
600 g
600 g jēra pleca gaļa
jēra pleca gaļa
 
olīveļļa
olīveļļa
6
6 burgeru maizītes
burgeru maizītes
6 ĒK
6 ĒK bezpiedevu jogurts
bezpiedevu jogurts
1 ĒK
1 ĒK harissa pasta
harissa pasta
1
1 citroni
citroni
1 sauja
1 sauja piparmētras
piparmētras
Garšvielu maisījumam
1 TK
1 TK jūras sāls
jūras sāls
1 TK
1 TK malti melnie pipari
malti melnie pipari
1/2 TK
1/2 TK ķimenes
ķimenes
1 TK
1 TK samaltas koriandra sēklas
samaltas koriandra sēklas
1 TK
1 TK garam masala
garam masala
1-2 TK
1-2 TK kūpinātas paprikas pulveris
kūpinātas paprikas pulveris
Salātiem
1
1 ledus salātu galviņa
ledus salātu galviņa
1 sauja
1 sauja piparmētras (tikai lapas)
piparmētras (tikai lapas)
 
citronu sula
citronu sula
 
olīveļļa
olīveļļa
1/2
1/2 granātābols
granātābols
  • Ass un pikants ēdiens
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • "Jēra burgeri ir lieliskas pārmaiņas pēc tradicionālajiem liellopu gaļas burgeriem, turklāt pikantā marināde piešķir tiem īstu marokāņu garšu," kārdina atraktīvais britu pavārs Džeimijs Olivers.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lai sagatavotu garšvielu maisījumu, saber visas sastāvdaļas piestā un berž, līdz tās ir vienmērīgi samaisījušās.

    Malto jēra gaļu sadaļa sešās daļās. Katru daļu vispirms saveļ bumbiņā, pēc tam izveido apmēram 1,5 centimetrus biezu gaļas plācenīti. Pārklāj ar daļu garšvielu maisījuma, pēc tam apslaka ar olīveļļu. Cep uz restēm vai grila pannā 6-7 minūtes no katras puses vai arī tik ilgi, cik patīk. Neuztraucies, ja gaļa izskatās apdegusi, tās ir tikai garšvielas, karamelizējušies jēra tauki un dūmi. Kad gaļa ir gandrīz gatava, turpat uz restēm vai grila pannas apgrauzdē maizītes.

    Bļodā ielej jogurtu un lielu karoti harisas mērces. Izspiež maza citrona sulu, tad kārtīgi iemaisa harisu jogurtā un apslaka ar olīveļļu.

    Ar sagatavoto jogurtu apziež grauzdētās maizītes, uzliek gaļu, piespiež maizītei. Pievieno vēl mazliet jogurta, uzliek dažas piparmētru lapas, izspiež atlikušo citrona sulu.

    Salātu lapas un piparmētras saliek traukā, aizdara ar citrona sulu un olīveļļu. Lai piešķirtu nedaudz salduma, pārkaisa ar granātābola sēkliņām.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form