Foto: Publicitātes foto
"Jēra burgeri ir lieliskas pārmaiņas pēc tradicionālajiem liellopu gaļas burgeriem, turklāt pikantā marināde piešķir tiem īstu marokāņu garšu," kārdina atraktīvais britu pavārs Džeimijs Olivers.

Lai sagatavotu garšvielu maisījumu, saber visas sastāvdaļas piestā un berž, līdz tās ir vienmērīgi samaisījušās.

Malto jēra gaļu sadaļa sešās daļās. Katru daļu vispirms saveļ bumbiņā, pēc tam izveido apmēram 1,5 centimetrus biezu gaļas plācenīti. Pārklāj ar daļu garšvielu maisījuma, pēc tam apslaka ar olīveļļu. Cep uz restēm vai grila pannā 6-7 minūtes no katras puses vai arī tik ilgi, cik patīk. Neuztraucies, ja gaļa izskatās apdegusi, tās ir tikai garšvielas, karamelizējušies jēra tauki un dūmi. Kad gaļa ir gandrīz gatava, turpat uz restēm vai grila pannas apgrauzdē maizītes.

Bļodā ielej jogurtu un lielu karoti harisas mērces. Izspiež maza citrona sulu, tad kārtīgi iemaisa harisu jogurtā un apslaka ar olīveļļu.

Ar sagatavoto jogurtu apziež grauzdētās maizītes, uzliek gaļu, piespiež maizītei. Pievieno vēl mazliet jogurta, uzliek dažas piparmētru lapas, izspiež atlikušo citrona sulu.

Salātu lapas un piparmētras saliek traukā, aizdara ar citrona sulu un olīveļļu. Lai piešķirtu nedaudz salduma, pārkaisa ar granātābola sēkliņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!