6Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
jēra gaļa ķiploks burkāni sīpoli rīsi kindza
Sagatavošana
1
Jēra gaļas gabaliņus ar sīki sagrieztu ķiploku samet katlā un turpat arī pacepina, katlu pakratot, lai iznāk vienmērīgi, apsāla (var izmantot garšvielas 'Hmeli-suneli')
2
Pievieno daudz burkānu un turpina cepināt, pievieno daudz sagrieztu sīpolu un pacepina vēl.
3
Pievieno rīsus (labi nomazgātus un pāris reizes noplaucētus), pielej ūdeni (var pielikt 2-3 smaržīgos piparus, sauju rozīņu).
4
Sautē visu, pēc iespējas mazāk maisot.
5
Kad gatavs, pārkaisa ar sasmalcinātu kinzu.
Atkarībā no pagatavošanas veida:
1. uz ugunskura - ļauj sautēties bez vāka;
2. biezsienu katlā uz plīts - uzliek vāku cieši un uguni mazu, mazu;
3. pīlē - ieliek cepeškrāsnī, uguni nelielu, sautē aptuveni stundu un nemaisa vispār.
Iesūtīja: Vina
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit