Jēra gaļas plovs
Foto: DELFI
3.1000 10
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
jēra gaļa
jēra gaļa
 
ķiploks
ķiploks
 
burkāni
burkāni
 
sīpoli
sīpoli
 
rīsi
rīsi
 
kindza
kindza
  • Gaļas ēdieni
  • Rīsu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Piknika ēdienu receptes
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Plovs - kuru var gatavot uz plīts, ugunskura vai cepeškrāsnī.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Jēra gaļas gabaliņus ar sīki sagrieztu ķiploku samet katlā un turpat arī pacepina, katlu pakratot, lai iznāk vienmērīgi, apsāla (var izmantot garšvielas 'Hmeli-suneli')

    Pievieno daudz burkānu un turpina cepināt, pievieno daudz sagrieztu sīpolu un pacepina vēl.

    Pievieno rīsus (labi nomazgātus un pāris reizes noplaucētus), pielej ūdeni (var pielikt 2-3 smaržīgos piparus, sauju rozīņu).

    Sautē visu, pēc iespējas mazāk maisot.

    Kad gatavs, pārkaisa ar sasmalcinātu kinzu.

    Atkarībā no pagatavošanas veida:

    1. uz ugunskura - ļauj sautēties bez vāka;
    2. biezsienu katlā uz plīts - uzliek vāku cieši un uguni mazu, mazu;
    3. pīlē - ieliek cepeškrāsnī, uguni nelielu, sautē aptuveni stundu un nemaisa vispār.

    Iesūtīja: Vina

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form