
Plovs - kuru var gatavot uz plīts, ugunskura vai cepeškrāsnī.
Jēra gaļas gabaliņus ar sīki sagrieztu ķiploku samet katlā un turpat arī pacepina, katlu pakratot, lai iznāk vienmērīgi, apsāla (var izmantot garšvielas 'Hmeli-suneli')
Pievieno daudz burkānu un turpina cepināt, pievieno daudz sagrieztu sīpolu un pacepina vēl.
Pievieno rīsus (labi nomazgātus un pāris reizes noplaucētus), pielej ūdeni (var pielikt 2-3 smaržīgos piparus, sauju rozīņu).
Sautē visu, pēc iespējas mazāk maisot.
Kad gatavs, pārkaisa ar sasmalcinātu kinzu.
Atkarībā no pagatavošanas veida:
1. uz ugunskura - ļauj sautēties bez vāka;
2. biezsienu katlā uz plīts - uzliek vāku cieši un uguni mazu, mazu;
3. pīlē - ieliek cepeškrāsnī, uguni nelielu, sautē aptuveni stundu un nemaisa vispār.
Iesūtīja: Vina