Foto: DELFI
Plovs - kuru var gatavot uz plīts, ugunskura vai cepeškrāsnī.
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

jēra gaļa ķiploks burkāni sīpoli rīsi kindza

Sagatavošana

1

Jēra gaļas gabaliņus ar sīki sagrieztu ķiploku samet katlā un turpat arī pacepina, katlu pakratot, lai iznāk vienmērīgi, apsāla (var izmantot garšvielas 'Hmeli-suneli')

2

Pievieno daudz burkānu un turpina cepināt, pievieno daudz sagrieztu sīpolu un pacepina vēl.

3

Pievieno rīsus (labi nomazgātus un pāris reizes noplaucētus), pielej ūdeni (var pielikt 2-3 smaržīgos piparus, sauju rozīņu).

4

Sautē visu, pēc iespējas mazāk maisot.

5

Kad gatavs, pārkaisa ar sasmalcinātu kinzu.

Atkarībā no pagatavošanas veida:

1. uz ugunskura - ļauj sautēties bez vāka;
2. biezsienu katlā uz plīts - uzliek vāku cieši un uguni mazu, mazu;
3. pīlē - ieliek cepeškrāsnī, uguni nelielu, sautē aptuveni stundu un nemaisa vispār.

Iesūtīja: Vina

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!