Jēra stilba cepetis
Foto: Silvija
3.4615 13
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
jēra ciskas gabals
jēra ciskas gabals
 
ķiploki
ķiploki
 
sviests
sviests
 
rozmarīns
rozmarīns
 
timiāns
timiāns
 
oregano
oregano
 
sāls
sāls
 
malti melnie pipari
malti melnie pipari
 
piparmētras
piparmētras
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Jēra stilba cepetis un neatņemama sastāvdaļa – rabarberu ievārījums.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ar papīra dvieli nosusina gaļas gabalu.

    Iedur gaļā ik pa gabalam caurumiņus ar nazi un sabaksta tur iekšā ķiploka gabaliņus (ja ķiploks ar daiviņām, tad tās).

    Tad viegli ierīvē gaļu ar sviestu un ber virsū rozmarīnu, timiānu, oregano, sāli, piparus, obligāti piparmētru. Ļoti labi ir, ja liek svaigos rozmarīna un timiāna zariņus, tad, protams, kaltētos nevajag.

    Mūsmājās jēra gaļa tiek gatavota ik svētdienu, tāpēc roka piešāvusies jau uz to daudzumu un precīzas mērvienības nepateikšu.

    Jēra stilba cepetis
    Foto: Silvija

    Parasti visas garšvielas sametu bļodā, samaisu un tad ar to ierīvēju gaļas gabalu. Satinu folijā un ledusskapī iekšā uz diennakti, lai savelkas.

    No vēsuma ņem ārā vismaz kādas 4 stundas iepriekš, lai gaļa sasilst līdz istabas temperatūrai. Pirmās 20 minūtes cep 220°C, bet tad 175°-180°C un cep vidēji stundu uz katru kilogramu.

    Pie jēra parasti ēd sarkanos kāpostus, karamelizētos kartupeļus (bet es taisu arī latvisko variantu, vienkārši apcepu krāsnī), dažādas tvaicētas saknes, brūno mērci (par pamatu ņemta sula, kas cepoties izveidojusies no gaļas) un neatņemama sastāvdaļa ir rabarberu ievārījums.

    Iesūtīja: Sanchulis

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form