Jērs ar kauliņu kāpostos
Foto: Marta Dziļuma
0 0
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1,5 kg
1,5 kg jēra gaļa ar kaulu
jēra gaļa ar kaulu
1 gab.
1 gab. kāpostgalva (neliela)
kāpostgalva (neliela)
2 ĒK
2 ĒK eļļa cešanai
eļļa cešanai
 
sāls gaļas ierīvēšanai
sāls gaļas ierīvēšanai
 
pipari gaļas ierīvēšanai
pipari gaļas ierīvēšanai
2 gab.
2 gab. redīsu buntes
redīsu buntes
1 1/3 glāzes
1 1/3 glāzes ābolu sula
ābolu sula
  • Gaļas ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Receptes autore Marta Dziļuma jēru gatavo bieži, gan lielākos, gan mazāko ģimenes svētkos. Fotogrāfijā redzamais jērs ir "rudens modelis". Bet "pavasara modeļus" Marta gatavo ar kāpostiem un ceptiem redīsiem. Seko receptei!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Marta piebilst: "Ir vesela virkne jēras gaļas gabalu "gaļa ar kauliņu", ko var gatavot līdzīgi. Ļoti laba ir kakla šķēle ar kaulu, bet tikpat labi var izmantot, piemēram, stilbiņus. Protams, arī atkaulotas lāpstiņas un augšējās ciskas der, bet, a) gabals ar kaulu man šķiet sulīgāks, b) šogad moto ir "bagāts ir tas, kam pietiek ar mazāk [lasi - lētāk]"."

    Gaļas gabalu ierīvē ar sāli un pipariem, apcepu lielā pannā ar pāris karotēm eļļas uz lielas uguns.

    Kad no abām pusēm apbrūnējis, noņem uz pannas un noliek uzelpot uz šķīvja.

    Tad pannā esošajā gaļas, eļļas un sāls-piparu suliņā strauji apcep redīsu pusītes vai ceturtdaļas (atkarīgs no redīsu lieluma, ļoti smalki griezt nevajag), jācep tā, lai tie joprojām ir kraukšķīgi.

    Noņem redīsus no pannas un liek tajā cepties ne visai smalki sagrieztus svaigus kāpostus.

    Kad kāposti iegūst viegli ceptu konsistenci, liek virsū jēra gabalu (vai vairākus gabalus).

    Sutina zem vāka uz lēnas uguns, pielej dabīgo ābolu sulu (saldums ar sāļo un cepto kāpostu kopā rada lielisku garšu).

    Neilgi pirms beigām pievieno apceptos redīsus. Pie kāpostiem jēra rudens versijā sutināties var likt arī dzērvenes un antonovkas ābolus.

    Servē ar vārtītiem vai vārītiem apceptiem kartupeļiem un ābolu-brūkleņu ievārījumu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form