Foto: Shutterstock
Burvīgus groziņus var izcept, izmantojot nevis mīklu, bet samaltu riekstu masu, kas sajaukta ar medu un sviestu. Vispiemērotākie ir pekanrieksti vai valrieksti. Bet tie varētu būt arī lazdu rieksti vai kādi citi rieksti, kas garšo. Kūku var cept kā vienu lielu groziņu (tarti) vai kā vairākus nelielus groziņus.
30Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
300 mlpekanrieksti1 ĒKmedus50 gsviests (istabas temperatūrā)200 mlgrieķu jogurts1 glāzemellenes

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC.

2

Blenderī liek pekanriekstus un pulsa režīmā sasmalcina tos, līdz iegūst rupja maluma riekstu masu. Uzmanību! Nesasmalcini riekstus smalki, citādi būs jāgatavo riekstu sviests.

3

Liek smalcinātos riekstus bļodā, pievieno medu un mīkstu sviestu. Visu ar rokām saspaida vienmērīgā masā. Izklāj ar riekstu masu cepamās formas pamatni, kā arī veido nelielas sieniņas uz augšu. Liek sagatavoto kūkas formu karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 12 minūtes, līdz rieksti nobrūnējuši un apgrauzdējušies. Izņem formu no krāsns un ļauj riekstu groziņam atdzist pilnībā.

4

Kad groziņš atdzisis, to pilda ar biezu, krēmīgu grieķu jogurtu, pa virsu kārto ogas. Pasniedz.

Kūka nav piemērota ilgai glabāšanai, jo ar laiku riekstu groziņš uzsūc jogurta mitrumu. Ērtāk glabāt groziņus atsevišķi un jogurtu atsevišķi, kūku pabeidzot īsi pirms pasniegšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!