Jubilejas kliņģeris
Foto: Shutterstock
3.7500 12
12 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg milti
milti
500 ml
500 ml piens
piens
1 gab.
1 gab. paciņa raugs
paciņa raugs
200 g
200 g sviests vai margarīns
sviests vai margarīns
200 g
200 g cukurs
cukurs
200 g
200 g rozīnes
rozīnes
1 gab.
1 gab. citrona miziņa
citrona miziņa
0.5 g
0.5 g safrāns
safrāns
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
50 g
50 g mandeļu vai lazdu riekstu
mandeļu vai lazdu riekstu
1 gab.
1 gab. ola
ola
 
pūdercukurs
pūdercukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kristību ēdienkarte
  • Kliņģeri
  • Pasaules Virtuve
  • Jubilejas kliņģeris ar rozīnēm un riekstiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Raugam uzber 1 TK cukura un maisa līdz raugs izkūst un jātur siltumā.

    Pienu uzsilda, pievieno sāli, cukuru, safrānu, citrona miziņu, un maisot silda, uz mazas uguns, līdz viss izkūst. !Šķidrumam jābūt siltam, bet ne karstam!. Siltu raugu pievieno pienam un samaisa. Iesijā miltus un samīca. Kad mīkla izmīcīta pielej izkausētu margarīnu vai sviestu, miltos apviļātas rozīnes un atkal mīca.

    Mīklai ir jābūt nedaudz pacietai. Mīkla ir gatava tad, kad atlec no rokām un no trauka malām. Trauku ar mīklu pārsedz ar dvieli un liek siltumā rūgt.

    Kad mīkla uzrūgusi, to liek uz cepešplāts, veido kliņģeri, uzraudzē. Pārziež sakultu olu un cep, mērenā siltumā, līdz gatavs. Atdzisušu pārkaisa ar pūdercukuru un samaltiem riekstiem.

    Iesūtīja: Ieva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form