Jubilejas kliņģeris
Foto: Shutterstock
3.7500 12
12 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Jubilejas kliņģeris ar rozīnēm un riekstiem.

Raugam uzber 1 TK cukura un maisa līdz raugs izkūst un jātur siltumā.

Pienu uzsilda, pievieno sāli, cukuru, safrānu, citrona miziņu, un maisot silda, uz mazas uguns, līdz viss izkūst. !Šķidrumam jābūt siltam, bet ne karstam!. Siltu raugu pievieno pienam un samaisa. Iesijā miltus un samīca. Kad mīkla izmīcīta pielej izkausētu margarīnu vai sviestu, miltos apviļātas rozīnes un atkal mīca.

Mīklai ir jābūt nedaudz pacietai. Mīkla ir gatava tad, kad atlec no rokām un no trauka malām. Trauku ar mīklu pārsedz ar dvieli un liek siltumā rūgt.

Kad mīkla uzrūgusi, to liek uz cepešplāts, veido kliņģeri, uzraudzē. Pārziež sakultu olu un cep, mērenā siltumā, līdz gatavs. Atdzisušu pārkaisa ar pūdercukuru un samaltiem riekstiem.

Iesūtīja: Ieva

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form