Jubilejas siera kūka ar šokolādes cepumiem un zemenēm
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
PAMATNEI
250 g
250 g šokolādes cepumi "Selga"
šokolādes cepumi "Selga"
150 g
150 g mīksts sviests
mīksts sviests
PILDĪJUMAM
500 g
500 g krēmsiers
krēmsiers
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
150 g
150 g skābs krējums
skābs krējums
200 g
200 g pūdercukurs
pūdercukurs
3
3 olas
olas
1
1 citrons, norīvēta miziņa
citrons, norīvēta miziņa
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs, ekstrakts vai esence
vaniļas cukurs, ekstrakts vai esence
VIRSKĀRTAI
500 g
500 g zemenes
zemenes
2 ĒK
2 ĒK citronu sula
citronu sula
100 g
100 g cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs, ekstrakts vai esence
vaniļas cukurs, ekstrakts vai esence
1,5 TK
1,5 TK kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Siera kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • "Šo gardo siera kūku ar šokolādes pamatni un zemenēm pagatavoju dēla 18 gadu jubilejai," teic mūsu lasītāja Ilva Vanaga, daloties ar recepti.

    Sastāvdaļas norādītas 26 cm diametra veidnei.

    Gatavo kūkas pamatni. Cepumus sasmalcina ar blenderi, sajauc ar izkausētu sviestu. Masu klāj ietaukotā cepamajā formā ar noņemamām malām, spiežot masu tā, lai veidojas maliņas. Tad liek veidni ledusskapī.

    Gatavo pildījumu. Krēmsieru ar mikseri kuļ, līdz veidojas vienmērīga masa (aptuveni pusminūti). Pievieno miltus un iekuļ. Pievieno vaniļas cukuru, pūdercukuru, citrona miziņu un skābo krējumu. Atkal uz vidējo ātrumu sajauc visu kopā. Pa vienai masā iekuļ olas.

    Sakarsē krāsni līdz 160 grādiem.

    Masu lej sagatavotajā veidnē, liek krāsnī un cep 50-60 minūtes. "Var formu likt cepties ūdens peldē, lai būtu pilnīgi drošs, ka cepoties masa nesaplaisās. Es neliku – izcepās perfekta," teic Ilva.

    Kad kūka gatava, krāsni izslēdz, bet kūku laukā neņem – atstāj atdzist vismaz pusstundu krāsnī. Tad ņem laukā un uz nakti liek ledusskapī.

    Gatavo zemeņu virskārtu. Pusi ogu sasmalcina, otru pusi zemeņu pārgriež uz pusēm.

    Sasmalcinātās zemenes liek katliņā, pievieno citrona sulu, cukuru un karsē aptuveni 10 minūtes, līdz izveidojas vienmērīga masa. Pievieno kukurūzas cieti, lai masa sabiezētu. Iejauc uz pusēm pārgrieztās zemenes, sajauc un minūti pakarsē, lai tās kļūtu drusku mīkstākas.

    Ņem nost no uguns un atdzesē. Tad sīrupaino masu klāj uz kūkas, zemenes liekot ar griezuma vietu uz leju. Atkal liek ledusskapī uz pāris stundām un tad kārumu ceļ galdā.

    Jubilejas siera kūka ar šokolādes cepumiem un zemenēm
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form