Tvanīgajā ceriņu laikā pasniegt desertā aukstu saldējumu vienmēr ir laba doma. Bet mājās gatavots saldējums no pašu lasītiem ceriņziediem, īsta saldā krējuma un citām labām lietām – tā jau ir īpaša klase. Tas jau ir gabaliņš no tā, ko sauc par laimi. Un to mēs visi esam pelnījuši. Recepti iesaka "Chilli&Tonic" ēdienu blogere un recepšu autore Agate Vanuška.
60Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
saujaceriņu ziedi500 mlsaldais krējums500 mliebiezinātais piens1 gab.citrona miziņa1 gab.citronu sula šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Pirms saldējuma gatavošanas liek saldētavā trauku, kurā tiks gatavots saldējums. Traukam vajadzēs būt ledaini aukstam. Visus pārējos jaukšanas un maisīšanas darbiņus veic citās bļodās – saldēšanas trauku vajadzēs pašās beigās.

2

Lai iegūtu ceriņu krējumu, ceriņus var noturēt aukstā saldajā krējumā pāris stundas vai pat veselu dienu. Var arī uzkarsēt krējumu, pārliet ceriņiem un ļaut atdzist vismaz pāris stundas.

3

Kad ceriņu krējums nostāvējies, to izkāš caur sietu, lai krējumā nepaliktu nekādas ziedu daļiņas. Ceriņu krējumam jābūt vēsam, lai to būtu iespējams sakult.

4

Bļodā lej iebiezināto pienu, pievieno citrona miziņu, citronu sulu un sāli, visu samaisa. Beigās pieber vēl ceriņu ziedu šķipsniņu.

5

Sakuļ ceriņu krējumu putukrējumā un iemaisa iebiezinātā piena maisījumā. Ja liekas, ka masa saplok, tas nekas - saldējums tik un tā izdosies.

6

Tagad ir brīdis izņemt no saldētavas ledaini auksto trauku. Ielej tajā saldējuma masu un pārklāj ar pārtikas plēvi.

7

Liek trauku saldētavā un saldē vismaz 8 stundas.

8

Pāris minūtes pirms pasniegšanas ļauj saldējumam mazliet sasilt, uzsilt, lai vieglāk sadalīt pa porcijām.

9

Rotā ar… nu protams, ar ceriņu ziediem!

Skaistu, saldu un baudpilnu našķošanos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!