Jūnija īpašais deserts – ceriņu saldējums pilnīgai laimei
Foto: Privātā arhīva foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
sauja
sauja ceriņu ziedi
ceriņu ziedi
500 ml
500 ml saldais krējums
saldais krējums
500 ml
500 ml iebiezinātais piens
iebiezinātais piens
1 gab.
1 gab. citrona miziņa
citrona miziņa
1 gab.
1 gab. citronu sula
citronu sula
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ēdieni bērniem
  • Launags
  • Vakariņas
  • Saldējums
  • Pasaules Virtuve
  • Tvanīgajā ceriņu laikā pasniegt desertā aukstu saldējumu vienmēr ir laba doma. Bet mājās gatavots saldējums no pašu lasītiem ceriņziediem, īsta saldā krējuma un citām labām lietām – tā jau ir īpaša klase. Tas jau ir gabaliņš no tā, ko sauc par laimi. Un to mēs visi esam pelnījuši. Recepti iesaka "Chilli&Tonic" ēdienu blogere un recepšu autore Agate Vanuška.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pirms saldējuma gatavošanas liek saldētavā trauku, kurā tiks gatavots saldējums. Traukam vajadzēs būt ledaini aukstam. Visus pārējos jaukšanas un maisīšanas darbiņus veic citās bļodās – saldēšanas trauku vajadzēs pašās beigās.

    Lai iegūtu ceriņu krējumu, ceriņus var noturēt aukstā saldajā krējumā pāris stundas vai pat veselu dienu. Var arī uzkarsēt krējumu, pārliet ceriņiem un ļaut atdzist vismaz pāris stundas.

    Kad ceriņu krējums nostāvējies, to izkāš caur sietu, lai krējumā nepaliktu nekādas ziedu daļiņas. Ceriņu krējumam jābūt vēsam, lai to būtu iespējams sakult.

    Bļodā lej iebiezināto pienu, pievieno citrona miziņu, citronu sulu un sāli, visu samaisa. Beigās pieber vēl ceriņu ziedu šķipsniņu.

    Sakuļ ceriņu krējumu putukrējumā un iemaisa iebiezinātā piena maisījumā. Ja liekas, ka masa saplok, tas nekas - saldējums tik un tā izdosies.

    Tagad ir brīdis izņemt no saldētavas ledaini auksto trauku. Ielej tajā saldējuma masu un pārklāj ar pārtikas plēvi.

    Liek trauku saldētavā un saldē vismaz 8 stundas.

    Pāris minūtes pirms pasniegšanas ļauj saldējumam mazliet sasilt, uzsilt, lai vieglāk sadalīt pa porcijām.

    Rotā ar… nu protams, ar ceriņu ziediem!

    Skaistu, saldu un baudpilnu našķošanos!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form