Foto: Shutterstock
Seviče (ceviche) ir no Peru nācis ēdiens, kas ļoti populārs ir tieši šajā Dienvidamerikas reģionā. Ēdiena princips galvenokārt ir vienkāršs – ļoti svaiga zivs fileja iemarinēta citrusaugļu sulā, kas tai piešķir spriganu garšu. Gardi un patiks tiem, kas nevairās nogaršot svaigas zivs salātus ar mazliet čili asuma.
300Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
500 gsvaiga jūras asara fileja250 mlsvaigi spiesta citronu sula1 gab.sarkanais sīpols1 TKsāls120 mlsvaigi spiesta laima sula1 gab.selerijas kāts1 gab.svaigs čili pipars100 gsarkanā paprika500 gtomāti2 ĒKpētersīļi4 ĒKsvaigs koriadrs pēc garšassvaigi malti melnie pipari kukurūzas čipsi vai tortiljas pasniegšanai

Sagatavošana

1

Jūras asara filejas sagriež mazos 1x1 cm gabaliņos. Ieber bļodā, pārlej ar svaigi spiesto citronu sulu, apmaisa, uzliek vāku un ļauj iemarinēties, paturot ledusskapī vismaz 3 stundas.

2

Sīpolus smalki sakapā, ieber traukā, pārber ar sāli un pārlej ar laima sulu un ļauj iemarinēties 15 minūtes.

3

Sagriež smalki seleriju. Čili piparu pārgriež, izņem sēklas, sagriež smalkos gabaliņos. To pašu izdara ar papriku. Dārzeņus pieber sīpoliem marinādē un ļauj iemarinēties vēl 15 minūtes.

4

Kad zivs beigusi marinēties, to nokāš caurdurī, noskalo ar aukstu ūdeni un kārtīgi notecina.

5

Iemarinētos jūras asara gabaliņus pievieno sīpoliem un pārējiem dārzeņiem laima sulā.

6

Tomātus smalki sagriež un izņem tiem sēklas. Pētersīļus un koriandru sakapā. Visu pievieno pārējām sastāvdaļām, pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un liek atpakaļ ledusskapī ievilkties vēl pusstundu.

7

Kad seviče beidzot izmarinējusies un gatava, pasniedz uzreiz ar kukurūzas čipsiem (načo) vai tortiljām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!