Mājās kūpinātas gardās vistu kājiņas
Foto: DELFI
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
10 gab.
10 gab. Vistas stilbiņi
Vistas stilbiņi
1 sauja
1 sauja Sāls
Sāls
1 - 2 gab.
1 - 2 gab. Citroni
Citroni
1 TK
1 TK Melnie pipari
Melnie pipari
1 ĒK
1 ĒK Ķimenes
Ķimenes
1 TK
1 TK Medus
Medus
  • Pasaules Virtuve
  • Siltas, kūpinātas vistu kājiņas tikko no namiņa pašu dārzā – diez vai ir daudz ēdienu, kas garšas un smaržas ziņā var pārspēt šo! Turklāt šis ir arī ļoti vienkārši pagatavojams un visai diētisks ēdiens, jo liela daļa tauku kūpināšanas procesā iztek.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nav ko niekoties, jāņem vismaz 10 palielas vistu kājas, bet var arī vairāk, jo pilnīgi noteikti viss tiks apēsts. Galvenais, lai būtu pāra skaits, jo kājiņas būs jāver uz āķiem pa divi.

    Vēl nepieciešama sauja sāls (aptuveni trīs pilnas ēdamkarotes), ķiploks, malti melnie pipari, liels citrons, tējkarote medus vai cukura.

    Ņem kārtīgu sauju sāls un ar rokām ierīvē gaļu. Pēc tam to pašu dara ar saberztajiem ķiplokiem un pipariem. Var pievienot arī ķimenes. Pēc tam izspiež lielu citronu, samaisa to ar tējkaroti medus (var lietot arī cukuru), un ar šo marinādi atkal ierīvē gaļu. Visu saliek lielā bļodā, pārklāj, uzliek smagumu un atstāj uz divām stundām ievilkties. Ja nav laika, var kūpināt arī uzreiz, bet tad var nākties pirms ēšanas vēl uzkaisīt sāli.

    Mājās kūpinātas gardās vistu kājiņas
    Foto: DELFI

    Kad kājiņas iemarinētas, tās pa divi liek uz āķiem un iekar kūpinātavā. Kūpina uz lēnas uguns, kārtīgos alkšņu vai citu lapu koku dūmos aptuveni 3,5 – 4 stundas. To, kad gaļa gatava, var noteikt gan pēc krāsas (tumši brūna) un smaržas, gan pārgriežot un redzot, ka tā ir mīksta.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form