Foto: DELFI
Siltas, kūpinātas vistu kājiņas tikko no namiņa pašu dārzā – diez vai ir daudz ēdienu, kas garšas un smaržas ziņā var pārspēt šo! Turklāt šis ir arī ļoti vienkārši pagatavojams un visai diētisks ēdiens, jo liela daļa tauku kūpināšanas procesā iztek.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

10 gab.Vistas stilbiņi1 saujaSāls2 gab.Citroni1 TKMelnie pipari1 ĒKĶimenes1 TKMedus

Sagatavošana

1

Nav ko niekoties, jāņem vismaz 10 palielas vistu kājas, bet var arī vairāk, jo pilnīgi noteikti viss tiks apēsts. Galvenais, lai būtu pāra skaits, jo kājiņas būs jāver uz āķiem pa divi.

2

Vēl nepieciešama sauja sāls (aptuveni trīs pilnas ēdamkarotes), ķiploks, malti melnie pipari, liels citrons, tējkarote medus vai cukura.

3

Ņem kārtīgu sauju sāls un ar rokām ierīvē gaļu. Pēc tam to pašu dara ar saberztajiem ķiplokiem un pipariem. Var pievienot arī ķimenes. Pēc tam izspiež lielu citronu, samaisa to ar tējkaroti medus (var lietot arī cukuru), un ar šo marinādi atkal ierīvē gaļu. Visu saliek lielā bļodā, pārklāj, uzliek smagumu un atstāj uz divām stundām ievilkties. Ja nav laika, var kūpināt arī uzreiz, bet tad var nākties pirms ēšanas vēl uzkaisīt sāli.

Foto: DELFI
4

Kad kājiņas iemarinētas, tās pa divi liek uz āķiem un iekar kūpinātavā. Kūpina uz lēnas uguns, kārtīgos alkšņu vai citu lapu koku dūmos aptuveni 3,5 – 4 stundas. To, kad gaļa gatava, var noteikt gan pēc krāsas (tumši brūna) un smaržas, gan pārgriežot un redzot, ka tā ir mīksta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!