Kā mājas aptākļos pagatavot vasarīgu atspirdzinājumu – piparmētru medalu
Foto: Publicitātes foto
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Vai iesācējam mājas apstākļos maz ir iespējams uzbrūvēt veldzējošu alutiņu? Izrādās, ka par spīti neparastajai garšai, atspirdzinošu piparmētru medalu mājās var pagatavot katrs, turklāt bez īpašiem traukiem, tehnoloģijām vai zināšanām. Recepti iesaka alus darbnīcas "Labietis" aldaris Edgars Melnis.

Uzvāra ūdeni. Pievieno piparmētras (ja izmanto kaltētas, tad ņem uz pusi mazāku daudzumu – 30 gramus) un vāra 5 minūtes.

Pievieno medu un iemaisi piparmētru novārījumā. Atdzesē to līdz istabas temperatūrai (~20C).

Sagatavo trauku alus raudzēšanai (derēs gan īpašs rūgšanas trauks, gan plastmasas spainis ar vāku) – noteikti sterilizē trauku ar verdošu ūdeni.

Pārlej piparmētru un medus novārījumu rūgšanai draudzīgā traukā un pievieno alus raugu.

Notur aptuveni 5-7 dienas istabas temperatūrā, tad nokāš un salej 1-2 l plastmasas pudelēs, pievienojot tējkaroti cukura uz litru medalus.

Aizskrūvē un notur 1-2 dienas istabas temperatūrā, līdz pudeles kļūst cietas un ir sapildījušās ar gāzi.

Nebaidies eksperimentēt, pievienojot norūgušam alum šķēli laima un svaigu piparmētru.

Spirdzinās īpaši karstās dienās (var arī nest uz darbu, dēvējot pudeles saturu par bērzu sulu).

Ja vēlas dažādot medalus garšu, piparmētras receptē var aizstāt, piemēram, ar vīgriezēm vai melnā plūšokoka ziediem.

Aptuvenais alkohola daudzums dzērienā: 2,5-3%

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form