Foto: DELFI
Augusts ir klāt, un klāt arī kabaču laiks. Kam labumi no paša dārza, kam kāds kabaci iedevis negribētu, bet kāds gan veikalus izstaigājis, gan internetos izsūdzējies, lai pie dārzeņa tiktu. Ja gribas ātru un vienkāršu maltīti, kabaču sautējums ar turku jeb aunu zirņiem un čili būs tieši laikā.

Kabači, kartupeļi, tomāti no dārza var būt dažādi savos izmēros. Šajā gadījumā receptes galveno varoni – kabaci – varētu raksturot kā "paprāvu". Turku zirņi šajā gadījumā – vārīti no vakuuma iepakojuma.

45Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
0.5 gab.Sīpoli0.5 Kabači1 gab.Paprika4 gab.Kartupeļi1 gab.Čili250 gTurku zirņi1 gab.Tomāti pēc garšasĶiploki pēc garšasPipari pēc garšasSāls3 ĒKAugu eļļa

Sagatavošana

1

Nomizo kartupeļus, sīpolu, ķiploku, nomazgā visus dārzeņus un čili pipara pāksti.

2

Sagriež ķiplokus un sīpolus, nekapā pārāk smalki, der arī lieli gabali. Liek pannā, kurā ielieta eļļa, un sāk cept uz vidējas uguns;

3

Sagriež kartupeļus, liek uz pannas, apmaisa;

4

Tādā pašā veidā, pievieno, papriku, čili piparu, kabaci un tomātus;

Foto: DELFI
5

Uzliek pannai vāku un, ik pa laikam apmaisot, sautē 15-20 minūtes;

6

Pievieno turku zirņus un sautē vēl 5-10 minūtes;

7

Kad kabači un kartupeļi gandrīz mīksti, pievieno sāli un, ja nepieciešams, piparus pēc garšas, pasautē vēl dažas minūtes. Ja patīk mīkstāki dārzeņi, sautē nedaudz ilgāk.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!