Kabaču nūdeles ar tomātiem
Foto: DELFI
5.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 kabacis
kabacis
1
1 sīpols
sīpols
3
3 tomāti
tomāti
pēc garšas
pēc garšas garšvielu maisījums hmeli-suneli
garšvielu maisījums hmeli-suneli
 
ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
  • Dārzeņu ēdieni
  • Sautējumi
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kaut šis, iespējams, nav tas glītākais sautējums, bet viens no garšīgākajiem gan! Nežēlīgi ātri pagatavojams un nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas - katra izsalkuša cilvēka sapnis, vai ne?

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā ielej eļļu, sakarsē to. Liec apcepties palielos kubiņos sagrieztus sīpolus. Kamēr cepas sīpoli, ķeries pie kabačiem.

    Lai pagatavotu šo sautējumu, svarīgākais atribūts ir dārzeņu mizotājs. Ar mitru lupatiņu noslauki kabaci un nomizo tā mizu, met to ārā. Ar mizotāju veido platas kabaču plēksnītes un liec katlā pie sīpoliem. Sēklotni sautējumam neizmanto. Nūdeles veidojas plānas, tādēļ ātri sasautēsies. Kad kabaču nūdeles ir katlā, pieber sāli, lai no kabačiem izdalītos mitrums.

    Sautē apmēram 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pievieno smalki sagrieztus tomātus un sautē vēl apmēram 7 minūtes. Ja tomāti ir skābi, pievieno nedaudz cukuru. Garšīgi sanāks, ja piebērsi hmeļi-suneļi garšvielu, starp citu, to vari pagatavot arī mājās. Iespied mazu ķiploka daiviņu. Kad viss sasautējies, nogriez uguni un atstāj sautējumu uz pāris minūtēm ievilkties.

    Kabaču nūdeles var izmantot arī salātos un zupās. Šeit atradīsi padomus, kā pagatavot dažādu dārzeņu nūdeles un receptes, kur tās pielietot.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form