Foto: Privātais arhīvs

Gardas kakao pankūku un krēmsiera krēma tortes recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

6 olas210 gmilti80 gkakao100 gcukurs100 gkausēts sviests670 mlsilts piens600 gkrēmsiers500 mlsaldais krējums 35%200 gpūdercukurs

Sagatavošana

1

Miltus bļodā samaisa ar kakao. Pievieno cukuru, olas, nedaudz piena un sakuļ viendabīgu masu.

2

Tad pa porcijām pievieno un iemaisa kausēto sviestu un atlikušo pienu, līdz iegūta gluda mīkla bez kunkuļiem. Mīkla pēc konsistences būs pašķidra. Pirms cepšanas mīklas bļodu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

3

Pannā (vislabāk ar pretpiedeguma pārklājumu) lej kausiņu mīklas, izlīdzina pa pannas virsmu un cep, pēc brītiņa apgriežot pankūku un apcepot arī no otras puses. Tā turpina, līdz izbeidzas mīkla.

4

No iegūtā mīklas daudzuma jāsanāk aptuveni 25 pankūkām.

5

Gatavo krēmu. Krēmsieram un saldajam krējumam jābūt atdzesētiem. Bļodā liek krēmsieru, pievieno saldo krējumu, pūdercukuru un ar mikseri vai putojamo slotiņu kuļ, līdz masa ir stingra un viendabīga.

6

Uz šķīvja liek pirmo pankūku, to pārziež ar aptuveni 1.5 ĒK krēma, virsū liek nākamo pankūku, ko atkal pārziež ar krēmu, Tā turpina, līdz visas sastāvdaļas izbeigušās.

7

Tortes malas un augšpusi pārziež ar krēmu. Ja vēlas, var pārkaisīt ar kakao vai dekorēt ar ogām.

8

Pirms pasniegšanas torti uz 6-8 stundām liek ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!