Kakla karbonāde zem zilā siera segas
Foto: Valdis Ošiņš
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
Karbonādēm:
4 gab.
4 gab. cūkgaļas kakla karbonāde
cūkgaļas kakla karbonāde
100 g
100 g zilais siers
zilais siers
pēc garšas
pēc garšas sojas mērce
sojas mērce
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
 
olīveļla, cepšanai
olīveļla, cepšanai
1 TK
1 TK garšvielu maisījums cūkgaļai
garšvielu maisījums cūkgaļai
Kartupeļiem:
8-10 gab.
8-10 gab. kartupeļi
kartupeļi
1 sauja
1 sauja dilles
dilles
2-3 gab.
2-3 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
30 g
30 g sviests
sviests
Pasniegšanai:
1 sauja
1 sauja ķirštomāti
ķirštomāti
  • Gaļas ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Īsta cūkgaļas recepte vīrieša gaumē. Kalorijas, protams, šajā ēdienā labāk nezināt, bet garša – neatkārtojama. Un kāpēc gan mēs kādreiz pēc kārtīgas izslēpošanās dzestrajā ziemas gaisā nevarētu baudīt kaut ko tik sātīgu, toties bezgala gardu. Gatavo Dzintars Šteinbergs-Ozoliņš, ēst gatavot mīlētājs, dekorators mākslinieks.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavošana:

    Karbonādes gabalu viegli iegriež restītē no abām pusēm.

    Ķiplokus nomizo un sarīvē uz vidējās rīves. Uz katra karbonādes gabala liek rīvētos ķiplokus, pārkaisa ar garšvielām, katram gabalam uzpilina ~ 1 tējkaroti sojas mērces. Ar rokām garšvielas kārtīgi iemasē gaļā.

    Sieru sagriež plānās šķēlītēs.

    Pannā uzkarsē olīveļļu un ātri no abām pusēm apcep gaļas gabalus.

    Kad gaļa apcepta brūna, tai pārliek pāri siera šķēles, pannai uzliek vāku un atstāj 5 minūtes pasautēties, kamēr siers izkusis.

    Kartupeļus nomazgā un ar visu mizu novāra gandrīz mīkstus. Dilles un pētersīļus sakapā. Ķiplokus kartupeļiem nomizo, ar naža spalu sašķaida un pēc tam rupji sakapā. Uz otras pannas izkausē sviestu un apcep kartupeļus ar ķiplokiem. Pašās cepšanas beigās pievieno svaigus zaļumus un visu izmaisa.

    Pasniedz porcijā pamatīgu gaļas gabalu ar kraukšķīgām ķiploku kartupeļu šķēlītēm, kam cauri izmaisītas svaigu ķiršu tomātiņu šķēlītes.

    Palutiniet savus mīļos ar gardiem un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem no žurnāla "Pie Galda!" recepšu krājumiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form