Kalmāru sautējuma recepte
Foto: Vida Press
3.5000 2
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji

Kalmāri ir specifiska jūras velte, kas prasa īpašu uzmanību pagatavošanā. Šis pikantais sautējums būs veids, kā pagatavot kalmāru tik maigu, lai tas būtu patiesi gards!

Lielā katliņā uzsilda eļļu un apcep smalki sagrieztus sīpolus un fenheli, līdz tie kļūst mīksti.

Pēc tam iemaisa smalki sakapātās ķiploku daiviņas un tomātu pastu.

Pievieno vīnu un liek visam vārīties, līdz šķidruma apjoms sarucis uz pusi.

Masai pievieno sagrieztus konservētos tomātus, anīsa liķieri un kalmārus.

Kalmāra caurulītes sagriež aplīšos, bet taustekļus sīkos kubiņos. Visu apkaisa ar garšvielām, liek virsū vāku un ļauj sautēties aptuveni stundu. Kalmāriem ir jābūt ļoti maigiem.

Pēdējās 15 sautēšanas minūtēs pievieno olīvas, kaperus un pētersīļus. Pasniedzot apkaisa ar pētersīļiem un melnajiem pipariem. Ēd kopā ar maizi.

Comment Form